Disable Preloader

Obrtnici

KOLARIĆ INTERIJERI
   

« KOLARIĆ  INTERIJERI» 
  

MIJO KOLARIĆ
  
40328  DONJA DUBRAVA, DRAVSKA 41
  
tel: 040 688 751
  
mob: 091 688 7510
  
žiro račun: 2392007-1100004071
   
matični broj: 92222366 
    

USLUGE – SUHOGRADNJA 

Osnovne prednosti suhomontažne gradnje jesu:*       
-
male debljine i težine pregradnih zidova*       
-
bez problema kod statike objekta*       
-
bez štemanja zidova za instalacijske vodove*       
-
veća čistoća s manje građevinskog otpada*       
-
brzo, fleksibilno, ekonomično*       
-
bez sušenja, odmah se nastavlja daljnja obrada površina*       
-
gips jamči za udobnu klimu stanovanja 

Vrste gips ploča:*       
-
klasične ploče*       
-
impregnirane ploče (kupaonice, kuhinje, vlažne prostorije)*       
-
protupožarne ploče – vatrostalne (oblaganje kamina, dimnjaka, peći)   

UREĐENJE POTKROVLJA
Kako gipsane ploče karakterizira dobra sposobnost upijanja vlažnog zraka iz prostorije, te regulacija hladnoće i buke, ovi sistemi su idealni za preuređenje svih vrsta potkrovlja. U kombinaciji sa izolacijskim materijalima, gipsane ploče štite od hladnoće zimi ili od vrućina ljeti. Također, gipsane ploče omogućuju zrakonepropusnost i reguliraju klimu u prostoru, te su vatronepropusne – gips ploče ne gore. Funkcionalna konstrukcija sprečava pojavu „propuha“ u potkrovlju koji uzrokuje nepovoljnu i nezdravu klimu u prostoriji.  

SPUŠTENI STROPOVI
Spušteni stropovi izrađeni od gipsanih sistema idealno su rješenje, kako za moderno uređene prostore, tako i za adaptaciju starijih devastiranih prostora i interijera. Mogućnosti kreativnog oblikovanja su gotovo beskonačne. Gipsane elemente postavljamo prema Vašim individualnim zahtjevima i možemo ih postaviti uz brojne varijacije. Tako savršeno oblikovan spušteni strop postat će uskoro središte pozornosti u vašem stanu, uredu, restoranu ili bilo kojem drugom objektu.   

PREGRADNI ZIDOVI
Pregradni zidovi izrađeni su iz potkonstrukcije i obloge od gipsanih ploča. Potkonstrukcija se sastoji iz čeličnih, pocinčanih profila, na njih se obostrano montiraju gipsane ploče. Izvedba potkonstrukcije i vrsta obloge ovisi o zahtjevima stabilnosti zida (visina ugradnje, namjena korištenja prostorije), zvučne zaštite i zaštite od požara. Odlično su prilagodljivi građevinskoj strukturi modernih objekata, a pored toga ti zidovi pružaju idealna rješenja u području zaštite od buke i požara te kod toplinske izolacije prostora. Čak se i ovjes teških konzolnih zidnih tereta (police, ormari i sl.) izvodi bez teškoća.  

OBLOGA ZIDA (LJEPLJENJE)
Obloga zida od gipsanih ploča umjesto klasične žbuke: unutarnja toplinska zaštita, poboljšana zvučna izolacija, pojačana zaštita od požara.  

IZRADA ŠPALETA
Izrada špaleta od gipsanih ploča kod zamjene vanjske i unutarnje stolarije. Prednosti: brzo (u istom danu), čišće u odnosu na žbukanje, mogućnost brze obrade površina (malanje)....