Disable Preloader

O namaKuglački klub utemeljen je svibnja 1975. godine kada počinje i organizirano djelovati. U ono doba prevladavalo je mišljenje da je kuglanje šport za starije osobe, dobrodošao za rekreaciju i zimsku pauzu. S vremenom u klubu shvaćaju da ako ne žele biti na marginama športskih uspjeha moraju pomladiti ekipu i animiranjem mladića, kojima bi kuglanje bio "glavni šport". Pomlađuju ekipu, traže ozbiljno treniranje i rezultati uskoro dolaze. Pogotovo su rezultati počeli biti bolji kad su tim mladićima bili pridodani i mladi ambiciozni ljudi u upravi kluba. No, iako je doprinos uprave velik, svakako najveći doprinos uspjehu kluba dali su igrači.

Prvi uspjesiGodine 1983. na Juniorskom parovnom prvenstvu Hratske, par Horvat-Vuk osvajaju 7. mjesto. Iste godine na prvenstvu tadašnje Jugoslavije osvajaju 14. mjesto. Iduće godine na 12. mjesto plasirao se juniorski par Radmanić-Grivec. U sezoni 1987./88. seniori osvajaju 1. mjesto u Drugoj županiskoj ligi. Slijedi serija lijepih uspjeha u juniorskom prvenstvu: Naime, nakon osvajanja 1. mjesta u zajednici Općine Varaždin i 6. mjesta u hrvatskoj kuglačkoj zoni Centar, par Josip Radmanić i Josip Vučenik na prvenstvu Hrvatske osvaja 3. mjesto, a time stiče pravo nastupa među najboljim parovima Jugoslavije.

Najbolji rezultatDan 1. listopada 1989. godine ostat će zlatnim slovima upisan u povijest međimurskog kuglanja, a još značajnije mjesto zauzima u povijesti Kuglačkog kluba "Dubravčan" iz Donje Dubrave. U natjecanju 24 parova iz cijele Jugoslavije osvojeno je iznad očekivanja 2. mjesto i srebrne medalje. Josip Radmanić srušio je 888 čunjeva, dok je Josip Vučenik srušio 847 čunjeva. Ukupnim rezultatom od 1727 čunjeva postali su viceprvaci Jugoslavije. Bilo bi nepravedno istaknuti pokojnog Andriju Vučenika koje je uz članove uprave, iako gotovo prazne blagajne iznalazio rješenja i time omogućavao odlazak na kvalitetna takmičenja.

Rezultati mladihTo vrijeme Nikola Poljanec, Antun Horvat, Dragutin Štefić, Zlatko Lipić i ostali dali su truda u realizaciji zacrtanih programa. Otvorena prvenstva Donje Dubrave posebni su izazov za sve uzraste i ljubitelje kuglačkog športa koji se tradicionalno održavaju u kolovozu, a naširoko su poznata u sjeverozapadnoj regiji. Hvale vrijedni rezultati su novijeg doba. Lipnja 1998. godine juniorski par Saša Štefić-Ivica Punčikar osvajaju 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u đakovu. Za istaknuti je 916 čunjeva Saše Štefića što je juniorski rekord Međimurja. Još uspješniji su nastupi kadeta u 1999. godini na ekipnom prvenstvu u Osijeku. Zoran Vučenik u kombinaciji ekipe Kuglačkog kluba "Željezničar" osvaja 2. mjesto dok u paru s Nikolom Matošom osvajaju odlično 3. mjesto u državi (na slici Zoran Vučenik drugi slijeva).

Naš radSeniorska ekipa takmiči se u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever što iskazuje najveće troškove koji i jesu najveći problem za normalan rad kluba. Od ubiranja članarina i dotacija Općine ne mogu se podmiriti niti osnovni takmičarski troškovi, zato sponzorstva i donacije mještana uvijek su dobrodošla. Gospodin Damir Međimurec sponzor je otvorenog prvenstva Donje Dubrave; poslovni centar u smanjenju troškova treniranja i kuglane i mnogi drugi kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Sve utakmice kao domaćini odigravamo na kuglani "SRC - Mladost" u čakovcu gdje podmirujemo troškove kuglane i suđenja, a gostujemo u Varaždinu i Krapinskim Toplicama. Nažalost, saznanje da u Međimurskoj županiji djeluje 5 klubova daje nam dodatne motive da se i ubuduće kuglački šport njeguje unatoč svim poteškoćama. Godine 2002. planiramo otvoriti školu kuglanja za mlade uzraste. Svaki utorak i četvrtak održavamo treninge pa stoga pozivamo zainteresirane za kuglanje da nam se priključe

KontaktiKuglački klub "Dubravčan"
Mihovila Pavleka Miškine 1
HR-40328 DONJA DUBRAVA


Osobe za kontakt:Antun Horvat, predsjednik, 040/688-838
Josip čižmešija, tajnik, 040/682-894

Blagajnik kluba: Dario Lukša

Žiro račun kluba:
31430-678-5054


Na kraju sezone, kuglači KK "Dubravčan" osvojili su neslavno predzadnje mjesto. Pogledat ćemo kakav je bio učinak pojedinog igrača. U zagradama je broj utakmica, osvojene pobjede a slijede prosjek u pune, čiščenje, prosjek promašaja te ukupni prosjek.

1. Branko Horvat (24-13, 347+167, 4.0, 514) Najbolji igrač i trener u ovoj sezoni. Odigrao je sve utakmice i to većinom u velikom stilu. Prosjek iz prošle sezone poboljšao za 24 čunja.

2. Dario Lukša (22-10, 345+161, 5.6, 506) Igrač sa najmanje oscilacija na svim kuglanama, poboljšanje prosjeka u odnosu na prošlu sezonu za 14 čunjeva.

3. Branko Klarić (16-5, 343+152, 8.0, 495) Premalo odigranih utakmica zbog poslovnih obaveza ali svejedno poboljšanje za 5 čunjeva.

4.Željko Šimunić (16-5, 335+159, 9.1, 494) Najugodnije iznenađenje s obzirom da mu je to prva sezona. U svakoj novoj utakmici je bio vidljiv napredak tako da je postao standardan igrač prve postave.

5. Tomislav Hraščanec (23-12, 330+159, 6.6, 489) Poboljšanje za 6 čunjeva s obzirom na lošu prethodnu sezonu je pre malo.

6.Josip čižmešija (21-8, 336+152, 9.3, 488) Kod njega je također vidljiv bitan napredak (+11), još da se smanji broj promašaja.

7.Nikola Poljanec (6-1, 337+149, 8.3, 486) Malo igrao zbog poslovnih obaveza.

8.Marijan Mirić (8-2, 335+147, 8.4, 482) Nakon dobrog početka dolazi ozljeda i kraj sezone.

9.Vlado Dolenec (6-0, 318+155, 7.5, 473) Malo odigranih utakmica, bez pobjede i nekog vrhunskog rezultata.


Vidimo da je većina igrača napravila pomak na bolje u odnosu na proteklu sezonu no rezultatski se to na tablici pokazalo kao nazadovanje. Razlog tome je i to što su drugi klubovi financijski puno jači pa si mogu priuštiti trninge u vrhunskim uvjetima. Kao što znamo, igrači Dubravčana treniraju u neadekvatnim uvjetima u kavani Opera. Za vrijeme sezone koja traje tijekom cijele zime, kuglana se ne grije pa se igrači snalaze na taj način da odlaze trenirat na druge lokacije gdje sami plačaju treninge. Za pomak na tablici 3. HKL-RS trebat će napraviti još jedan iskorak više. Trebamo još spomenuti i one koje nisu igrali ove sezone iz raznih razloga a bili su prisutni s nama na utakmicama. To je Josip Radmanić kao pomočnik trenera a nadamo se da će u slijedećoj sezoni biti u spisku onih koji su igrali. Tu su i predstavice ljepšeg spola u našoj ekipi Nikolina Gadanec i Biserka Friščić, koje su bile uvijek spremne da uskoče ako bude potrebno te igrači koji zbog svojih terenskih obaveza nisu u mogućnosti da igraju (Andrija Bogomolec, Mišel Perenc).


Grb Kuglačkog kluba Donja Dubrava
foto

Kuglaši KK Dubravčana
foto

Antun Horvat - predsjednik kluba
foto

Branko Horvat
foto

Josip čižmešija
foto

Vlado Dolenec
foto

Tomislav Hraščanec
foto

Branko Klarić
foto

Dario Lukša
foto

Nikola Poljanec
foto

Željko Šimunić
foto

Josip Radmanić
foto

Luka Balog
foto

Davor Fabić
foto

Josip čižmešija
foto

Nina Gadanec - Tajnica kluba
foto