Održan radni posjet župana Općine Dornava sa suradnicima - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U petak, 26. svibnja 2023. godine u posjet Donjoj Dubravi stigao je župan Općine Dornava sa svojim suradnicima. Razlog posjeta bio je razvoj eko-turizma u slovensko-hrvatskom prekograničnom području baziranom na čuvanim sortama Dubravskog i Ptujskog crvenog luka, odnosno prijava projekta Interreg program Slovenija – Hrvatska 2021. – 2027. 
Cilj projekta je zaštita i izvornost čuvanih sorti luka u prekograničnom području te kvaliteta krajnjih lokalnih proizvoda od navedenih sorti luka, raznolikost turističkih proizvoda i ozelenjivanje turizma s obzirom da se ovim aktivnostima doprinosi i bioraznolikosti te održivom razvoju. 
U planu je i uspostava pokaznog polja čuvanih sorti Dubravskog crvenog luka i Ptujskog crvenog luka, uspostava edukacijsko-prezentacijskog centra u Općini Donja Dubrava te povezivanje sa Čušekovom domačijom na području Općine Dornava, provođenje informativnih i edukativnih radionica, izrada edukativno-informativno-promotivnog video isječka, izrada priručnika usmjerenog na promicanje uzgoja čuvanih sorti te njihovo korištenje u svrhu razvoja eko-turizma i brojne druge aktivnosti. 
U radnom posjetu održano je predstavljanje Općine Donja Dubrava i Općine Dornava, obilazak znamenitosti općine, posjet dječjem vrtiću „Klinčec“ i Osnovnoj školi Donja Dubrava te odlazak plovilom na ušće rijeke Mure i Drave. 


Tamara Punčikar, viša referentica


 Natrag