Održana skupština Centra za istraživanje Međimurja - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U subotu, 11. ožujka 2023. godine, u Domu kulture „Zalan“ u Donjoj Dubravi održana je izvanredna skupština Centra za istraživanje Međimurja. 
Predsjednik Zoran Turk podnio je ostavku zbog obiteljskih i poslovnih obaveza te je izabrano novo vodstvo. Tako je na čelu CIM-a izabrana dr. sc. Maja Žvorc, a kao potpredsjednik dr. sc. Anđelko Vlašić. 
Izabran je i novi Upravni odbor kojeg čine Andreja Talan Gombar, Iva Kožnjak, Mirna Ladašić Turk, Zoran Turk i Janja Kovač.
Novoizabrana predsjednica predstavila je program rada za 2023. godinu u kojoj su tri najvažnija projekta izdavanje zbornika posvećenog kultu svetog Jeronima, organizacije međunarodnog znanstvenog skupa „Nematerijalna kulturna baština u porječju Mure i Drave“ te organizacija popularnih predavanja s temama od interesa članova. 
CIM je osnovan 2020. godine i okuplja zainteresirane pojedince za istraživanje Međimurja. U dosadašnjem djelovanju je udruga organizirala niz popularnih predavanja u Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću te 2022. godine izdala zbornik radova „Vremena kriza“. 
Skupštini je prisustvovalo 20-ak članova CIM-a, a nakon radnog dijela skupštine uslijedio je prigodni domjenak.  


Janja Kovač Natrag