Krenula regionalna liga - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Juniori „Dubravčana“ izborili su regionalnu ligu i mogućnost plasmana na Državno prvenstvo U-19 kategorije. Uz nas, plasman na Regiju, izborili su njihovi vršnjaci iz Čakovca, Varaždina, Virja, Bjelovara i Virovitice. Natjecanje će biti u dvostrukom sistemu i biti će zalog za budućnost našim mladim košarkašima!
Prošlotjedni zgusnuti raspored donio nam je dvije utakmice. Gostovanje kod „Virke“ u Virovitici te domaća protiv starih rivala iz Čakovca, ekipe „Međimurja“.

VIRKA – DUBRAVČAN  95 – 65
(19:27, 14:29, 17:21, 15:18)
Strijelci: Miser I. 32, Krušelj V. 17, Miser S. 3, Žinić L. 13
Nismo znali o kakvoj se ekipi radi, a pokazalo se da je ekipa iz Virovitice zasigurno jedna od kandidata za prva dva mjesta koja vode u završnicu. Od samog početka pokazali su se boljom ekipom, i fizički i tehnički. Većina juniora Virke nastupa i za njihov seniorski sastav koji se natječe u A2 ligi. Jednostavno su nas pretrčali te većinu koševa postigli iz kontre i polu kontre. Ako bi uspjeli postaviti obranu, šutevi bi sijevali sa svih strana, a preciznost bila na viskom nivou. Uspjeli smo im parirati tek u trećoj četvrtini kada smo krenuli igrati borbenije u obrani i kolektivnije u napadu. Veseli tek činjenica da smo zabili 65 koševa te da su se gotovi svi upisali u strijelce. Najbolji je bio kapetan Ivan Miser, a dobru podršku je imao tek u Vidu Krušelju i Lovri Žiniću. Ovog puta smo bili inferiorniji veći dio utakmice, ali slijedi i uzvrat u kojem ćemo i mi imati nešto za reći.

DUBRAVČAN – MEĐIMURJE    51 – 74
(14:11, 17:19, 14:21, 6:23)
Druga utakmica bila je domaćinska, a donijela je međimurski derbi sa starim rivalima. Tu svako svakoga jako dobro poznaje pa iznenađenja nije bilo. Spremali smo se za njihov zonski presing i agresivnu obranu „na tijelo“. Prvu četvrtinu suvereno dobivamo, dok u drugoj fizički padamo i dozvoljavamo Međimurju totalni priključak. Na veliki odmor odlazimo u rezultatskom egalu 31 – 30! Odlučno krećemo u nastavak i uvodnih par minuta radimo 7-0 seriju te dobro pariramo rastrčanim protivnicima. Trener Novak u tim trenucima postavlja presing po cijelom terenu što rezultira ukradenim loptama te laganim koševima u kontrama. Dešava nam se fizički pad te nam se protivnički tim potpuno približava, a vrlo brzo i bježi na +15 razlike. Naš veliki problem je nemogućnost odmaranja igrača pa većinu vremena igra petorica standardnih. Nemamo širinu klupe, a u današnjoj atletskoj košarci to je veliki minus! To najčešće rezultira kondicijskim padom, izgubljenim loptama te dekoncentracijom u fazi obrane i napada. Treba pridodati da zbog školskim i drugih obaveza ne treniramo u punom sastavu pa nije ni čudno da lošije reagiramo pred kraj i gubimo utakmice.                                     
U zadnjim trenucima utakmice trener gostiju inzistira na agresivnoj obrani te svale 2 minute mijenja po tri svježa igrača s klupe. Mi više ne možemo pratiti takav ritam pa Međimurje do kraja kontrolira igru. Konačni rezultat glasi 51 – 74. Valja spomenuti najbolje pojedince: Vid Krušelj 18, Ivan Miser 17, Lovro Žinić 10, Stjepan Miser 4, Lovro Kopasić 2.
Dečkima čestitam na srčanoj borbi te im u sljedećim susretima želim sportske sreće i prvu pobjedu!

Sportski pozdrav!


 Natrag