Dan dobravske baštine - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U subotu, 4. veljače 2023. godine, održat će se 6. Dan dobravske baštine. 
Nakon stanke uzrokovane pandemijom, Dan dobravske baštine održat će se ove godine početkom veljače. Od 18 do 21 sat svi posjetitelji će moći razgledati prostore doma kulture Zalan (vijećnica, etno-soba i prostorije KUD-a Seljačka Sloga) te prostore Vatrogasnog doma (spomen-soba, glavna prostorija, garaže i vozila). 
U DVD-u će vas dočekati donjodubravski vatrogasci koji će vam u kratkom obilasku prikazati sve čime se oni bave, a ono što mališane najviše zanima, moći će se razgledati oprema te vatrogasna vozila. 

Zalanovi se vraćaju domu svom
Program započinje u 18 sati u domu kulture Zalan predstavljanjem portreta članova obitelji Hirschler i Zalan koji će od subote biti izloženi u vijećnici. 
Radi se o četiri portreta koja su već izložena te četiri portreta  koja dolaze na privremenu posudbu iz Muzeja Međimurja Čakovec. Portreti će biti izloženi do kraja 2023. godine, a na njima su Leopold i Hermine Zalan, Maks Hirschler te vjerojatno Julius i Johanna Hirschler. 
U 19 sati će biti prikazivanje filma snimljenog povodom neodržanog memorijala Teti Lizi u Čast „Deca, moja deca“ 2021. godine. Kako održavanje uživo nije bilo moguće, mnogobrojni sudionici su snimljeni u prostorijama KUD-a te je memorijal poprimio digitalni oblik. 

U Zalanu će svoja umjetnička djela izložiti i donjodubravski slikar Zoran Horvat. 
Ulaz je besplatan i nije potrebna najava. 
Srdačno ste pozvani! 

Odbor za kulturu, sport i udruge 
KUD Seljačka Sloga Donja Dubrava 
Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Dubrava Natrag