Četvrta pobjeda u nizu - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Prije samog izvještaja s utakmice imamo nekoliko obavijesti u vezi igračkog kadra. Klub je u prijelaznom roku na kraju polusezone napustio naš standardni prvotimac Petar Jakupak. Pero je odlučio karijeru nastaviti kod naših susjeda iz Kotoribe. Zahvaljujemo mu se na svemu pruženom i želimo mu uspješnu igru u nastavku.
Dubravčanu se pridružio Rhedmar De Leon, dečko iz dalekih Filipina te tako postao prvi igrač s drugog kontinenta u povijesti KK Dubravčan. Par crtica o njemu da ga bolje upoznate:
Rhedmar je 21godišnjak iz predgrađa glavnog grada Filipina Manile. U Filipinima je košarka najpopularniji sport bez premca, nešto poput religije. Za sve one koji se žele uvjeriti predlažem da malo proguglaju o toj temi, vjerujem da ćete ostati zapanjeni. Rhedmar je sa svojom porodicom doselio je u Donju Dubravu u potrazi za boljim životom. Svi su zaposlenici naše najveće firme „Bali“. Iako smo ga primjećivali kako neumorno trenira na našim vanjskim terenima nitko ga nije kontaktirao sve dok nas njegov direktor nije priupitao može li igrati za Dubravčan. Nakon konsultacija odlučili smo mu pružiti priliku, i nismo požalili. Rhedmar je već u prvoj utakmici pokazao da će nam biti itekako od pomoći u nastavku sezone. Odlično se uklopio u ekipu kako u igračkom tako i u privatnom druženju. 
Ovim putem želimo mu službenu dobrodošlicu: Maligayang pagdating Rhedmar ! ( dobrodošao )

KK Rudar : KK Dubravčan   59 : 70 ( 14 : 18, 19 : 20, 16 : 14, 10 : 18 )
KK Dubravčan : Klipić Karlo.(cap) 7, Klipić Krešo 12, Igrec K .2, Ujlaki B. 7, Horvat B., Raić F.22, Ribić B. 7, Lisjak J. 0, De Leon Rhedmar 7, Krušelj V.6, Žinić L., Kopasić L.  Trener  Lukša R.


Nakon nekoliko kola konačno smo se okupili u velikom broju. Čak dvanaest igrača na raspolaganju a Rudar nas je devastiran ozljedama dočekao sa samo sedam. Plan je bio brzom igrom umoriti protivnika te ulazima pod koš prisiliti njihove visoke igrače na osobne pogreške. Napraviti razliku i pružiti svim igračima priliku za igru.  Ali od početka muku mučimo, kako u napadu tako i u obrani. Promašeni ziceri i otvoreni šutevi, oni iako vidno umorni pružaju čvrsti otpor i prvu četvrtinu jedva dobivamo. U drugoj rotiramo igrače, tražimo idealnu petorku ali te večeri nam jednostavno nije išlo. Na poluvrijeme odlazimo sa +5.
Najviše problema zadaje nam bivši igrač Kotoribe, sada veteran Zvošec koji nam zabija ukupno 22 poena. Treću četvrtinu gubimo te u završnicu ulazimo s minimalnom prednošću.
U posljednjoj dionici igre konačno lomimo protivnika, vidno umorni njihovi igrači nam ne mogu parirati te jedan po jedan izlaze s terena s pet osobnih pogrešaka. Zadnje dvije minute ostaju sa samo četiri igrača i tu je priči kraj.  Iako nismo igrali briljantno pokazali smo da i u takvim trenucima možemo pobijediti.
Valja napomenuti da su uvjeti za igru bili jako loši. Na parketu debeli sloj prašine, sirena na semaforu uključivala se sama od sebe, u jednom trenutku mislili smo da je zračna opasnost. Sve u svemu, šteta da jedna takva velika sredina ima dvoranu u tako lošem stanju. Natrag