Izlet po domačem kraju - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

 Nakon gotovo 3 godine konačno 17. 9. 2022. IZLET Udruge žena Donja Dubrava. Za dane ljuka ove i prošle godine uložilo se puno truda oko pripreme kolača i langoša pa je ovo bila prilika za jedno lijepo opušteno  druženje. Na izletu po domaćem kraju s nama je bila naša voditeljica Ivana, koja nas je putem upoznala sa mjestima koje posjećujemo: Daruvar - Maglenča - Đurđevac.  U multikulturalnom Daruvaru uz pratnju lokalne voditeljice posjetile smo park kod dvorca Janković sa velikim ginkom, crkvu Presvetog Trojstva, pravoslavnu crkvu i prošetale prekrasnim parkom koji okružuje poznate toplice.
Romska etno-kuća obitelji Đurđević u Maglenči kod Velikog Trojstva bila je pravi doživljaj. Ljubazni domaćini lijepo su nas dočekali. Upoznali su nas sa poviješću hrvatskih Roma Lovara, njihovim običajima i proizvodima od lavande i drugog ljekovitog bilja. Dugo ćemo pamtiti okus još tople romske pogače i pića koje sami pripremaju i gorući kamin u hladnom kišovitom danu. Baš su nas oduševili!
Posljednja stanica bio je muzej u Starom gradu Đurđevac: priča o picokima i izložba slika Edit Glavurtić, susret sa  devama u malom zoološkom vrtu , i na kraju večera u hotelu "Picok". Ni kišni dan nije uspio pokvariti dobro raspoloženje.


Katarina Frančić


 Natrag