Na većinu brojnih aktualnih pitanja, adekvatnog odgovora jednostavno nije bilo - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Centar za pomoć u kući Međimurske županije u suradnji sa udrugom Međimurski potrošač a u sklopu programa klubova za starije osobe organizirao je predavanje na temu: EKONOMSKO SIROMAŠTVO, sa fokusom na novi Zakon o zaštiti potrošača od 28. svibnja 2022. godine.
Predavač je bio g. Zlatko Polišanski, predsjednik Udruge Međimurski potrošač, okupio se zavidan broj ljudi koji je popunio prostor Info centra u Donjoj Dubravi, uglavnom umirovljenika, sa vrlo konstruktivnim pitanjima, a koja su uglavnom vezana za aktualnu situaciju i val poskupljenja u Hrvatskoj, što direktno ugrožava kvalitetu i standard starijih, ali i svih osoba. Naznaka je stavljena i na sporost donošenja adekvatnih zakona koji bi ublažili, ako ne i zaustavili sve veće ekonomsko siromaštvo. Ljude je posebno zanimala neizvjesna jesen što se energenata tiče, a tu su i daljnja poskupljenja koja ne staju. Je li na pragu, uz sve to i nova pandemija? Jednostavno, kažu umirovljenici, u ničemu si više ne možemo pomoći, a to je ono najgore. Predavanje je trajalo puna dva sata, a na većinu brojnih aktualnih pitanja, adekvatnog odgovora jednostavno nije bilo.
Projekt Klubovi za starije osobe 7 financijski podupire Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Frana Lana Kanoti, ravnateljica


 Natrag