Radionice o pravima starijih osoba - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Klubova za starije osobe tokom siječnja i veljače u Donjoj Dubravi održati će se radionice na temu prava starijih osoba. Informativne radionice će održati ravnateljica Centra za pomoć u kući Međimurske županije Frana Lana Kanoti a biti će dostupna za sve upite koji se tiču ostvarivanja prava iz sustava socijalne skrbi. Najčešća pitanja su: tko može ostvariti pravo na usluge pomoći u kući i dostavu toplih obroka , kako ostvariti pravo na jednokratnu novčanu naknadu i/ili doplatak za njegu, kako ostvariti pravo na osobnu invalidninu ali i koja je razlika između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Prva informativna radionica u Donjoj Dubravi održati će se u klubovima u srijedu 26.1.2022. u vremenu od 9 do 12 sati.
Centar poziva sve zainteresirane osobe da dođu u navedeno vrijeme i upitaju se za svoja moguća prava.
U sklopu projekta Klubova za starije osobe 7, Centar je sadržajno uredio i brošuru VODIČ kroz prava starijih osoba. U 16-ak stranica sadržajno vodič analizira razliku između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te pravima iz sustava socijalne skrbi.
Brošura je dostupna svim zainteresiranim osobama a financirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.Natrag