Teniski tereni u novom sjaju - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Pandemija uzrokovana korona-virusom poremetila je mnoge aktivnosti dobravskih udruga, no ne i Teniskog kluba „Dubravčan“. Ubrzo po stabilizaciji stanja u lipnju ove godine započele su planirane aktivnosti za ovu godinu.Prije svega, izgradnja trećeg terena i osvjetljavanje svih terena. U proteklih se nekoliko godina članstvo kluba mnogostruko povećalo i pojavila se velika potreba za povećanjem kapaciteta. Izgradnjom trećeg terena dobiva se dodatni prostor za igru, a postavljanjem rasvjete duži period u danu za igru.
Naime, kako je istaknuo predsjednik TK „Dubravčan“ Stanislav Žinić, od svih teniskih klubova u Međimurju samo naš klub dosad nije imao rasvjetu. Općina je podržala ideju i ova investicija uklopljena je zajedno s nadogradnjom prostorija nogometnog kluba (izgradnjom nadstrešnice) u projekt modernizacije sportskog parka „Krbulja“. Projekt je kandidiran na natječaj lokalne akcijske grupe „Mura Drava“, uspješno prošao selekciju te je prihvaćen za sufinanciranje.
Što je bilo zacrtano, uspješno je privedeno kraju. Izvođenje elektro radova povjereno je tvrtki Lugitsch Energy Team iz Kotoribe, iskope je odradio Danijel Rusak, a betoniranje postolja tvrtka Mami iz Svete Marije.
Svečano paljenje i početak korištenja nove rasvjete održano je 10. listopada 2020. godine. Povodom te svečanosti organiziran je turnir mješovitih parova. Na turniru je sudjelovalo 8 parova koji su bili raspoređeni u dvije skupine. Prva dva para iz svake skupine prošla su u polufinala, a pobjednici u finale. Prije samog finala održana je kratka svečanost otvorenja na kojoj su se okupljenim predstavnicima udruga, predsjednicima odbora i vijećnicima te tenisačima obratili načelnik općine Marijan Varga, predsjednik TK „Dubravčan“ Stanislav Žinić i predsjednica Odbora za kulturu, sport i udruge Janja Kovač. Svečanosti je nazočio i predsjednik NK „Dubravčan“ Franjo Knez. Okupljeni sudionici su uz domjenak potom uživali u finalnom meču turnira.
U finalu su snage odmjerili Sonja Beriša / Stanislav Žinić i Kaja Beriša / Filip Fabić. Boljima su se pokazali par Beriša / Žinić koji su ponijeli titulu najboljeg mješovitog para. Cjelodnevni turnir prošao je u veselom okruženju sudionika i posjetitelja koji su imali prilike gledati zanimljive mečeve. Iznimno nas veseli veliko povećanje broja ženskih članica kluba u odnosu na prošlu godinu! Turnir mješovitih parova igrali su redom članovi kluba:


Sonja Beriša / Stanislav Žinić
Kaja Beriša / Filip Fabić
Snježana Balažinec / Petar Horvat
Janja Kovač / Zoran Bali
Ivana Vučenik / Jerko Tišler
Izabela Zvonar Horvat / Matija Bašnec
Petra Kovačić / Goran Čižmešija
Natalija Krušelj / Kristijan Krušelj.


Osvijetljeni teniski tereni produžuju moguće vrijeme igre na dva postojeća teniska terena, a od sljedeće godine i novog, trećeg. Donja Dubrava zaslužuju takvu sportsku arhitekturu koja prati ritam života svih mogućih korisnika terena i omogućava im da na kvalitetan i dostupan način provode slobodno vrijeme. Ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u tenis i simpatizere ovog sporta da nam se pridruže na teniskim terenima, bilo kao gledatelji bilo kao aktivni članovi kluba i igrači. 
Na sponzorstvu domjenka zahvaljujemo gospodinu Marijanu Ujlakiju, voditelju projekta u ime firme Lugitsch, a Mihaelu Ružiću, voditelju LAG-a, na svesrdnoj pomoći u provođenju projekta.


 


U ime Odbora za kulturu, sport i udruge
Janja Kovač


 Natrag