Prijeti zatvaranje 120 radnih mjesta U Donjoj Dubravi - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Drage Dobravčice, dragi Dobravčani,


Prošli su izbori, prošla je Sveta Margareta, pokosili smo travu, kupili smo kosilicu, spili smo si gvirca na proščenju, maske još nosimo.
No, postoje teme i problemi u Donjoj Dubravi koji stoje, koji se ne rješavaju i dolazi do kapitalnih problema.
Radi se o problemu puta i ceste na dvorištu između tvrtke Bali d.o.o. i tvrtke Tehnodom d.o.o., a gdje je prije bila smještena Poljoprivredna zadruga, PZ Čakovec.
Vlasnik tvrtke Tehnodom d.o.o. u utorak 21.07.2020 fizički je spriječio ulazak kamiona njemačkih registracijskih oznaka do skladišta robe tvrtke Bali d.o.o. i time onemogućio utovar i istovar robe. Stoga se utovar odvijao na županijskoj cesti ispred. Na uviđaj je došla i policija PP Prelog.
Tvrtki Bali d.o.o. učinjeno je ometanje gospodarske djelatnosti i ometanje prolaza do svojih skladišta.
Općina Donja Dubrava duže od 5 godina nije napravila ništa da se ucrtana lokalna cesta na prostornom planu Općine Donja Dubrava realizira. Izmjenu i dopunu prostornog plana Općine Donja Dubrava od 20.02.2015. , a koje je jedino trajno i realno rješenje za sva vremena.
Isto tako Općina Donja Dubrava je na zahtjev tvrtke Bali d.o.o. da se napravi snimak postojećeg stanja, a radi ostvarivanja nužnog prolaza izjavila da taj zahtjev smatra bespotrebnim.
Samim time ohrabren vlasnik Tehnodoma d.o.o. tvrtki Bali d.o.o. ometa obavljanje redovite gospodarske djelatnosti, tj. ometa prolaz i put, a u kojem je Bali d.o.o. u posjedu zbog višegodišnjeg korištenja toga prolaza, odnosno puta. To zajedničko dvorište egzistira kao takvo desetljećima.


Krajnji epilog ovakvog razvoja događaja bit će zatvaranje 120 radnih mjesta u tvrtki Bali d.o.o., Donja Dubrava.


Svim Dobravčicama i Dobravčanima dajemo to na znanje, kao i svim Općinskim čelnicima, članovima Općinskog vijeća kao i svim političkim opcijama. Postoji pravni put koji nudi rješenje, a kojeg mora pokrenuti lokalna samouprava, tj. Općina Donja Dubrava.
Kao prilog ovom dopisu prilažem i najstariju fotografiju centra Donje Dubrave (prvi puta prikazana u javnosti, a koja datira iz cca. 1894. godine) gdje se vidi pozicija ulaza kako je cijela nekretnina funkcionirala sve do 1947. godine kada je odlukom Kotarskoga suda u Prelogu imovina obitelji Hirschler prešla u vlasništvo SFR Jugoslavije.
I na kraju, tvrtka Bali d.o.o. se potrudila da naš centar izgleda puno ljepše, čak impresivno. Mene možete pitati što god želite po tom pitanju.
A vlasnika Tehnodoma d.o.o., Dragutina Štefić, pitajte jednu stvar. Da li je 2016. godine na sastanku u Općini kada se raspisivao natječaj za prodaju nekretnine (Trgocentar) osobno obećao da će nakon dobivanja uporabne dozvole za svoj novi objekt taj dio zemljišta za prolaz i put prodati Općini Donja Dubrava? Osobno je obećao, čak i donio nacrtani svoj prijedlog. Svjedoci sastanka gdin. Dražen Miser i gdin. Antun Detelj. Poslije, kada je njegov novi objekt bio gotov, izjavio je da si je premislil. Samo to pitajte.
Jedini i osnovni uvjet koji je tvrtka Bali d.o.o. imala da bi pristupila kupnji nekretnine (Trgocentar) i njezinom uređenju bio je da između tvrtke Bali d.o.o. i tvrtke Tehnodom d.o.o. bude cesta.
Općina Donja Dubrava je pokazala prostorni plan od 20.02.2015. godine gdje je taj put ucrtan, a vlasnik Tehnodoma d.o.o. obećanje da će dio zemljišta prodati za cestu u vlasništvu Općine Donja Dubrava kako bi se ujedno trajno riješio pristup vlastitoj nekretnini i do DVD-a Donja Dubrava.
Dobro je rekao svojedobno iskusni dobravski vatrogasac gdin. Đura Hraščanec: „Da, mi (misli na DVD) smo med prvima bili tu od cca. 1962./1963. godine, a ve nemamo nikaj. „ Istina.
Izjavio je vlasnik Tehnodoma d.o.o. da bi prodaja dijela zemljišta Općini Donja Dubrava za put i prolaz tražila novu građevinsku dozvolu, novi projekt i dodatni trošak od cca. 100.000,00 kn, a da do toga ne dođe, on obećaje da će prodati dio zemljišta nakon ishođenja uporabne dozvole za svoj novi objekt. Ispred tvrtke Bali d.o.o. osobno sam izjavio da je naša tvrtka spremna sudjelovati u otkupu ceste, a u korist Općine Donja Dubrava.
Mediji će pisati pa Vi prosudite.
Svim Dobravčicama i Dobravčanima s poštovanjem,


Dragan BaliNatrag