Odobreni programi nepokretnih kulturnih dobara u 2020. godini - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Ministarstvo kulture objavilo je popis Odobrenih programa za zaštitu kulturnih dobara za 2020. godinu.
Ukupna sredstava za Međimursku županiju iznose 1.360.000 kn, od kojih je Općina Donja Dubrava dobila 50.000 kn za kandidirani projekt „Kuća Zalan“ .
Od odobrenih programa u Međimurskoj županiji su Župe - obnova crkve te Grad Čakovec - Muzej Međimurja Čakovec, Učiteljski fakultet Čakovec te Općina Donja Dubrava koja je dobila odobrena sredstva za kandidirani projekt.
Sa sredstvima koja su odobrena napravit će se stolarski radovi, odnosno obnovit će se Zidne vješalice sa ogledalima koja se nalaze sa lijeve i desne strane na ulasku u Vijećnicu u unutarnjem dijelu „Kuće Zalan“. Svi radovi odradit će se prema Arhitektonskom projektu - Troškovnik obrtničkih radova za koje je Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Varaždinu donijelo Rješenje o odobrenju izvođenja radova na obnovi unutrašnjosti kuće "Zalan".
Što se pak tiče završetka radova na ulaznom stepeništu u „Zalan“ , radovi će se odvijati kada se smire vremenski uvjeti, s obzirom da se radi o stepeništu i mora biti suha površina.
Isto tako molimo za razumijevanje ukoliko će se produžiti period radova, uzimajući u obzir nastale posebne okolnosti vezane uz Covid19.


Srdačan pozdrav,


VIŠI STRUČNI SURADNIK
Monika ŽinićNatrag