Branitelji plovom obilježili su Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Ogranak Donja Dubrava, uz Dan Hrvatskih branitelja i Dan Domovinske zahvalnosti, te u spomen na prvog poginulog branitelja iz Međimurske županije Predraga Jurčeca, organizirala je spust čamcima starim tokom rijeke Drave i cjelodnevno druženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u ponedjeljak 05. kolovoza 2019. godine. Sudionici su se okupili na prostorima Sportskog centra „Pozoj“ kod Donje Dubrave te nakon toga krenuli do brane HE „Dubrava“, odakle su se starim tokom rijeke Drave spustili do mjesta okupljanja. Tokom pet sati spusta imali su nekoliko „stanica“ na kojima su pekli kobasice, kupali se i krijepili. Nakon spusta slijedilo druženje uz bogatu trpezu.
S članovima dobravskog UDVDRa i njihovim prijateljima na cjelodnevnom se druženju bio je i brigadir Zlatko Leček, bivši zapovjednik 34. inženjerijske bojne.
Od ove godine pokrovitelj braniteljskih aktivnosti Ogranka Donja Dubrava uz spomen na prvog poginulog branitelja Predraga Jurčeca je Međimurska županija, a u ime Međimurskog župana Matije Posavca skup je pozdravio zamjenik Josip Grivec.
Neven Lisjak, predsjednik dobravskih veterana, zahvalio se na kraju druženja rekreacijskom centru „Pozoj“ na ustupljenom prostoru, „Sam prometu“ Stjepana Vlahovića na doniranom piću te izrazio zadovoljstvo što je plov sve masovniji.Natrag