Wall of fame Marka Vučenika u Caffe baru Sale - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

 U subotu, 13.07.2019., u 16 u Caffe baru Sale (Trg Republike 2, Donja Dubrava) bit će otvorena  izložba fotografija, Marka Vučenika, WALL OF FAME. 


Marko je  diplomirao sam na Arhitektonskom faklutetu Zagreb, Studij dizajna, smjer Vizualne komunikacije. Svoj smisao za fotografiju otkriva početkom 2006. godine na obaveznom predmetu ´Fotografija´ uz mentorstvo prof. Stanka Hercega i asistentice Aleksandre Dabanović (dvije godine) te mentorstvo prof. dr. Krešimira Mikića (godinu dana). Početkom 2011. godine primljen je  u Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i počinje raditi kao freelance grafički dizajner i fotograf. Od 2012. je  održao tri samostalne fotografske izložbe u Zagrebu, te posljednju 2016. u galeriji Muzeja Međimurja Čakovec. Tijekom 2019. izlaže svoje fotografije na grupnim izložbama: u Hinterland gallery u Beču (Austrija), Xpozer Gallery u Haagu (Nizozemska), BBA - Berlin Blue Art Gallery u Berlinu (Njemačka), Ravnikar galeriji u Ljubljani (Slovenija), Valid World Hall Gallery u Barceloni (Španjolska), Blank Wall Gallery u Ateni (Grčka), Pallazo Ca´ Zanardi u sklopu Biennalea u Veneciji (Italija), Qlick Gallery u Amesterdamu (Nizozemska) i Photosynthesis Gallery u Sofiji (Bugarska).


Izložba WALL OF FAME (iliti ZID SLAVNIH) je Markova  peta samostalna izložba. Na njoj će biti će predstavljeno samo desetak fotografija koje su nastale u posljednjih 7 godina. Specifična je po tome što će se prvi put njegova  izložba održati u rodnoj mu   Dobravi.


Vidimo se u subotu, 13.7. u 16 sati!


 Natrag