Povodom 26. godišnjice smrti Predraga Jurčeca, Dravom do Iloka - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Povodom 26. godišnjice smrti, prvog poginulog međimurskog branitelja, Predraga Jurčeca, UDVDR Donje Dubrave je organizirala spust Dravom do Ilooka. Deset članova UDVDRa i mjesnog DVD prvu su stanicu imali već na Repašu, gdje ih je počastio Krešo Premec iz Gotalova. Ručali su u Križnici, u restoranu „Dravski dvori“ . Prvi dan plova završili su u Sopju gdje su i noćili. 
Drugi dan plova stali su u Bistrincima, a zatim u  Osijeku, gdje su ih dočekali Luka Klobučarić i Helena Sabol, dobravski studenti koji studiraju u slavonskoj prijestolnici. Zadnja stanica drugog dana plova bio je Aljmaš, gdje su večerali i noćili. 
Treći dan prošli su Vukovarom te došli u Ilok, gdje su ih dočekali gradonačelnica Iloka Marina Budimir, Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije, Josip Matulin, načelnik Općine Donji Vidovec te Predragovi roditelji. 
Svi zajedno uputili su se na Pricipovac, gdje svoj život za Domovinu 10. srpnja 1991. godine položio Predrag. Tamo su odali su počast poginulom branitelju minutom šutnje te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Tom je prigodom Neven Lisjak, predsjednik udruge UDVDR u ime donjodubravskih branitelja izrazio zahvalnost i poštovanje svim braniteljima, a naročito teško stradalom i poginulom međimurskom branitelju. Okupljenima su se kratko obratili i načelnici općina Donja Dubrava Marijan Varga i Donji Vidovec Josip Matulin te istaknuli svoj ponos radom i djelovanjem braniteljskih udruga iz Međimurja.
Gradonačelnica Budimir izrazila je zahvalnost svima koji su branili domovinu te istaknula svoju zahvalnost brojnim braniteljima koji su došli braniti Ilok iz svih dijelova Hrvatske, a jedno veliko hvala Međimurkama i Međimurcima te poginulom Predragu i njegovoj obitelji.
Zamjenik župana Grivec iskoristio je pritom priliku da se u prigodnom govoru zahvali svim našim braniteljima na neizmjernom doprinosu obrani domovine, ali i u ime svih Međimuraca zahvalio poginulom Jurčecu koji je dao najvrednije što je imao, svoj život braneći Hrvatsku od stranog agresora.
Na završetku svečanosti, gradonačelnica Iloka i zamjenik župana, uz načelnike, dogovorili su daljnje korake suradnje, ali i uzvratni posjet, uz teme braniteljskih udruga, razvoja gospodarstva i preslikavanje međimurskog modela ekološkog gospodarenja otpadom koji je primjer u zemlji.

Natrag