Donirajte knjige koje biste željeli podijeliti sa svojim sumještanima! - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Na inicijativu nekolicine mladih iz naše Dobrave nastala je ideja o osnivanju neformalne knjižnice u mjestu. 
Knjižnica bi funkcionirala na temelju ideje donacija knjiga koje više ne koristite, a voljeli biste omogućiti i drugima pristup čitanju i posudbi različitih knjiga. Slikovnice, bajke, basne, povijesne knjige ili udžbenici, ljubavne priče, krimići i svi ostali žanrovi su dobrodošli.
Ovom inicijativom želimo približiti čitanje svim sumještanima, ali i potaknuti druženja generacija i solidarnost između svih nas, a da ne spominjemo dobre strane čitanja – omogućava cjeloživotno učenje, proširuje vokabular, smanjuje stres, gradi samopouzdanje, gradi odnos između roditelja i djece, proširuje opću kulturu. 

Donirane knjige će se nalaziti u Info-centru u središtu mjesta, a prostor će biti otvoren određene dane u dogovoreno vrijeme. Okruženi dobrim, starim mirisom knjiga u tom će prostoru jednom tjedno biti organizirane različite aktivnosti o čemu ćete više saznati vrlo uskoro. 

 Ovom pilikom pozivamo sve mještane Donje Dubrave kao i okolice da se uključe u kreiranje ovakve knjižnice donacijom knjiga. Knjige se od 27. ožujka 2017. godine mogu predati na Općini (u radno vrijeme Općine). Molimo sve donatore knjiga da na papirić napišu ime i prezime kako bismo ih mogli upisati u Spomenicu naše male knjižnice. Na ovaj način želimo zabilježiti doprinos svakog pojedinog donatora, a na taj način i maleni dio dobravske povijesti.

Natrag