AKTUALNO

Pročitajte

Po prvi put u povijesti KK „Dubravčan“ ima žensku ekipu u svojem sastavu! Cure se natječu u sklopu Z-11 Mini Basket lige i protekle nedjelje 05.11.2023. odigrale su prvu službenu košarkašku utakmicu u svojem životu. Ovaj datum ostati će zlatnim slovima upisan u anale „Dubravčana“ koji uskoro navršava 50 godina postojanja!
Ekipu je predvodio trener Kristijan Krušelj, a sastav su činile: Žinić Mateja, Ela Horvat, Nela Mihaljac, Ela Međimurec, Lori Majcen, Meri Čituš, Lorena Zabavnik, Laura Lisjak, Ostrugnjaj Lucija, Anja Haramija, Franka Žinić, Ana Lisjak, Anabel Hošnjak, Leona Jadan i Tena Rusak.
Cure su igrale u Koprivnici protiv istoimenog domaćina i izgubile rezultatom 37 – 5! Rezultat je potpuno u drugom plana jer naglasak je na savladavanju osnovnih elemenata košarkaške igre. Svih 5 koševa postigla je Ela Horvat koja se najbolje snašla u ovoj utakmici. Utakmica se igrala u sustavu „pasarele“, a najbitnije je da su sve cure podijelile minutažu i osjetile kako je to igrati pravu košarku.
DAN ZA PAMĆENJE
Već se pred polazak u Koprivnicu osjetila pozitivna atmosfera i uzbuđenje. Ono je još više raslo do pred sam dolazak u dvoranu i početak utakmice. 
U kojim dresovima igramo? Koji je moj broj? Da li ćemo pobijediti? Ove cure su jake? Bezbroj pitanja upućivano je treneru, na koje je on strpljivo odgovarao. Cure, sve će biti u najboljem redu! Izaći ćemo na teren, zagrijati se i pokazati protivnicama što to mi radimo na treninzima! Pobjede i porazi sastavni su dijelovi svakog sporta, tako da se ne opterećujte rezultatom već uživajte u svakom dobrom potezu, svakom postignutom košu!
Izlazak na teren bio je poseban trenutak. Cure je pljeskom pozdravilo tridesetak roditelja, braće, baka i djedova. Sigurno trenutak za pamćenje! Na njihovim licima vidjela sa istodobno i uzbuđenje i nervoza! Jedva su dočekale prvi sučev zvižduk!
Ispočetka nisu znale koji koš napadaju, koji koš brane, kako prevesti loptu u napad. Njihove iskusnije protivnice to su iskoristile i polako punile naš koš. Tek smo u drugoj četvrtini došli k sebi, a posebno je tu dobro reagirala Ela Horvat koja je zabila prvi povijesni koš za našu ekipu! Veselju nije bilo kraja! Posebno na tribinama! Zabila je Ela još koš i dodatno bacanje, ali to je bio naš maksimum na toj utakmici. Do kraja su sve cure dobile priliku da odigraju koju minutu i osjete šta je to igrati košarku.
DRUGA UTAKMICA, DRUGA PRIČA
U drugoj utakmici tog dana protivnice su nam bile cure iz Košarkaškog kluba „Radnik“ iz Križevaca. One su već bile protivnik po mjeri. U toj utakmici smo mi diktirali tempo i do poluvremena stekli lijepu prednost. Tu su cure već reagirale puno bolje i bile bolje od vršnjakinja iz Križevaca. U jednom trenutku događa nam se mali pad tako da u sam finiš ulazimo potpuno izjednačeni. Jedan koš više gostiju bio je presudan za konačni rezultat. Izgubili smo 17- 15 iako smo imali barem tri čiste prilike za izjednačenje! Šteta! To nas je ovaj put koštalo pobijede, ali imati ćemo što raditi na treninzima da ispravimo pogreške i bolje reagiramo već na sljedećoj utakmici.
REVIJALNO NATJECANJE NA POLUVREMENU
U pauzi između dviju utakmica organizirano je natjecanje u spretnosti vođenja loptom i preciznosti pogađanja slobodnih bacanja. Naša predstavnica Laura Lisjak plasirala se u finale brzog vođenja lopte i tijesno izgubila od vršnjakinje iz Križevaca. Ela Međimurec pobijedila je svoju protivnicu u slalomu, ali nesretno izgubila u utrci za finale. U pogađanju slobodnih bacanja Ela Horvat i Ana Lisjak nisu mogle protiv ukupne pobjednice, cure iz Ženskog košarkaškog kluba „Radost“ Čakovec. Bodrenja od naše strane nije nedostajalo i opet smo bili najglasniji u navijanju.
Sve u svemu, jedno novo i predivno iskustvo za naše cure, trenere kluba kao i za roditelje koji su cijelo vrijeme bili „na visini zadatka“ te glasno bodrili svoje najmilije! Nadam se da će se takva praksa nastaviti i na sljedećim turnirima, a sljedeći nas očekuje već 02.12.2023. gdje je domaćin Čakovec.

Vidimo se pod koševima!
Trener Kristijan Krušelj

Natrag