AKTUALNO

Pročitajte

Povodom 30.obljetnice konstituiranja Međimurske županije i 17 međimurskih općina kao jedinica lokalne samouprave (ostale su osnovane kasnijih godina) Mesap Nedelišće, u suradnji s Međimurskom županijom i Općinom Nedelišće, 24. i 25. lipnja 2023. godine organizira Sajam međimurskog blaga, kulture i običaja „Međimurska škrinjica”. Radi se o svojevrsnoj prezentaciji najboljega što Međimurje može ponuditi u svim segmentima djelovanja od gospodarstva do kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Dvodnevni program odvijat će se u sajamskoj dvorani i na vanjskim prostorima Mesapa. U samoj dvorani biti će postavljeni standardno opremljeni izložbeni prostori, površine 12 četvornih metara svaki, a u  donjem dijelu dvorane nalazit će se i vinski trg s ponudom desetak međimurskih vinara. Vanjski prostpr biti će organiziran u nekoliko segmenta od kojih bi svaki bio formiran kao svojevrsna vulica. Tako bi imali Vulicu autohtonih međimurskih jela, Vulicu međimurskih nošnji i starih zanata, Vulicu međimurske prirode i turizma i Vulicu obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. 
Dvodnevni program biti će ispunjen nastupima kulturno-umjetničkih i drugih udruga iz cijelog Međimurja (nastupit će i Puhački orkestar Općine Donja Dubrava) koji će se odvijati na centralnoj pozornici na vanjskom dijelu sajamskog prostora. Na istočnom dijelu sajma planirana je izložba međimurskog konja, škola jahanja i vožnja kočijama, a na vanjskom prostoru  postavljeni i mini adrenalinski park, izložba malih životinja, raznovrsna ugostiteljska ponuda i drugi sadržaj. Ulaz za posjetitelje biti će besplatan.
Ovim putem Općina Donja Dubrava poziva sve lokalne OPG-ove da se prijave na sajam, a cijena izložbenog prostora po OPG-u za oba dana iznosi 70€ + PDV, dok će općina prijavu sufinancirati u iznosu od 50%. 
Prijavnica se nalazi u prilogu vijesti. 

Tamara Punčikar, viša referentica


 


Prijava-za-sudjelovanje-OPG
Natrag