AKTUALNO

Pročitajte

Društveni dom u Žiškovcu je 23. listopada 2022.  okupio pedesetak malih čuvara nematerijalne baštine, međimurske popevke, plesa i igara. U organizaciji KUD-a Žiškovec, održani su drugi po redu Dječji folklorni susreti na kojem su nastupali i naši članovi malog folklora KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava. Prije samog nastupa, u kratkom su mimohodu posjetili crkvu svetog Vida gdje ih je pozdravio župnik Anđelko Košćak, a zatim su publiku oduševili nastupom u društvenom domu. 
Mali folkloraši snisu imali odmora te su marljivo vježbali za nastup na  jubilarnoj 20. Smotri dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici u organizaciji KUU-e Zvon iz Male Subotice, Zajednice HKUU Međimurske županije te Odbora za dječje folklorno stvaralaštvo. Pozornicom su prodefilirale dječje skupine iz Zasadbrega, Novog Sela Rok, Žiškovca, Svete Marije, Orehovice, Donje Dubrave i Donjeg Vidovca, a kao gosti su nastupili članovi DFS Sončece iz Varaždina. Mali su folkloraši prikazali svu raskoš tradicijskih plesova i pjesama našeg kraja. Za nastup su naše folkloraše pripremile Dora Čmrlec i Marija Duhović. Nastupe međimurskih skupina pratio je u svojstvu stručne komisije folklorist Goran Knežević koji je za našu skupinu rekao slijedeće:
„ Program je izvodilo 18 djevojčica, 3 dječaka i 5 tamburaša. Djeca su bila izvrsna u svim segmentima scenske izvedbe. Znalački su koristila scenski prostor i održavala kružni raspored. Ujednačeni i uigrani. Sve je išlo kao po špagi. Frizure uredne kostimi dotjerani i suknje poravnate. Zasigurno bi se i teta Liza ponosila s ovom djecom.”


 


 

Natrag