Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
OO HDZ-A DONJE DUBRAVE VIŠE NEGO ZADOVOLJAN 2008.
6.1.2009.

Završna radno-svečana sjednica Općinskog odbora  HDZ-a Donje Dubrave održana je u ponedjeljak 22. prosinca u prostoriji vijećnice Doma kulture „Zalan“ s početkom u 19.00 sati. Završetkom radnog dijela članovi Općinskog i Nadzornog odbora svoje druženje nastavili su u kavani Dravski vir uz skromni domjenak.

Predsjednik Općinskog odbora gospodin Darko Horvat, iskazao je zadovoljstvo ispunjavanjem zacrtanih ciljeva i predizbornih obećanja. Članstvo stranke je gotovo udvostručeno i u svoje redove primljen je velik broj novih mladih članova što je krajem 2008. rezultiralo formiranjem Mladeži HDZ-a što smo postavili kao jedan od ključnih ciljeva na početku godine.

Raznim lobiranjima koja su završavala zaključivanjem ugovora s državnim institucijama pomogli smo u realizaciji projekata koji su već nekoliko godina bili želja stanovnika Donje Dubrave (vitraji župne crkve Svete Margarete - 400.000,00 kn; izgradnja novog dječjeg vrtića – 1.000.000,00 kn + 500.000,00 kn kroz rebalans županijskog proračuna; izgradnja parkirališta između dječjeg vrtića i osnovne škole – 106.000,00 kn; sanacija kolničkog zastora u Dravskoj ulici – 105.000,00 kn). Dodatnim angažmanom pred sam kraj godine s Ministarstvom regionalnog razvoja potpisana su još tri ugovora : izgradnja pješačko-biciklističke staze prema Kotoribi (1.000.000,00 kn), vanjsko uređenje vrtića (100.000,00 kn) te ugovor za unutarnje opremanje vrtića (190.000,00 kn). Uz projekte sanacije kolničkog zastora u ulici Krbulja i rekonstrukcije stare kovačnice, sufinanciranih iz državni fondova, HDZ-u Donje Dubrave preostaje još jedno jedino neispunjeno predizborno obećanje dano prije parlamentarnih izbora 2007. godine – sanacija Doma kulture „Zalan“. Za predmetni projekt Ministarstvu kulture dostavljena je sva natječajna dokumentacija i u prvim mjesecima 2009. želja nam je potpis ugovora kojim bi se osigurala potrebna sredstva za drugu fazu sanacije.

Ključni projekti kojima ćemo se baviti tokom 2009. godine su rušenje stare školske zgrade, izrada projektne dokumentacije i ishođenje potvrde glavnog projekta (građevinska dozvola) za izgradnju multifunkcionalnog objekta u kojem bi se nalazili stambeni prostori, nova ordinacija opće medicine s prostorom za male kirurške zahvate, stomatološka ordinacija s pratećom protetikom te nekoliko poslovnih prostora s uređenim parkirnim prostorom u centru mjesta. Nakon toga želja nam je pristupiti hortikulturnom uređenju parka. Posebni akcent tokom 2009. godine članovi HDZ-a imat će na završetak prostorno-planske dokumentacije i komunalnom opremanju Poduzetničke zone III. Želja nam je predmetnu dokumentaciju završiti što je moguće prije kako bi se stiglo konkurirati na bespovratna poticajna sredstva Ministarstva gospodarstva i Ministarstva regionalnog razvoja od kojih se i tokom 2009. očekuje potpora u općinskim projektima.

Na kraju, u ocjeni da je 2008. bila vrlo uspješna, svim stanovnicima Općine Donja Dubrava, svim ljudima dobre volje koji se na parlamentarnim i lokalnim izborima opredjeljuju za opciju HDZ-a te svim našim članovima, u nadi da smo opravdali povjerenje koje nam je dano na izborima, želim privatno i poslovno uspješnu 2009. godinu.
   


               


                   Predsjednik OO HDZ-a
               
                  Darko Horvat, dipl. ing. el.
...


  
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić