Memorijal Deca, moja deca u novom formatu - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava odlučili su nakon dvogodišnje pauze ove godine ipak održati jedan od njima najdražih projekata no, na jedan malo drugačiji način. Naime, trenutne mjere ne dopuštaju mogućnost da se Memorijal Deca moja Deca – Teti Lizi u spomen održi uživo pa je upravni odbor KUD-a donio odluku sve snimiti i samim time memorijal pretvoriti u trajni video dokument koji će nas podsjećati na tetu Lizu i popevku. Snimalo se u jednom dahu u prostorijama KUD-a, a odgovorni za snimanje i montažu bio je dokazani dvojac Zoran Fras i Aleksandar Novak, dok su se ispred objektiva izmjenjivali govornici i izvođači. 
Čast svojim dolaskom na snimanje ukazali su nam članovi benda Ethno Grden, mlada kantautorica i zaljubljenica u popevku Lea Šprajc i trio koji popevku doslovno živi, a tetu Lizu nose duboko u srcu Ana Anet Zerec, Josip Iveković te voditelj orkestra u LADU Alan Kanski. 
Uz goste, pravu međimursku glazbenu poslasticu sa svojim je tamburašima i najboljim dobravskim solistima Ivanom Brljakom, Ninom Klobučarićem te Sašom Štefićem pripremio naš profesor Antun Horvat. Snimanju su se priključile i naše dekle, slogašice Dora Bogomolec, Dora Čmrlec, Eva Balažinec, Marija Duhović i Petra Žiga.
Kako ipak ne bi sve ostalo samo na pjesmi, u videu će vam se sa nekoliko rečenica obratiti i naši govornici. Štefica Kovač je predstavila rad KUD-a, Božica Kivač govori o osobnim sjećanjima na tetu Lizu, Janja Kovač predstavlja popevku kao nematerijalnu baštinu, Suzana Karloci Kvakan o školskom memorijalu, Alan Kanski o popevki u profesionalnom i osobnom smislu, a o osobnim doživljajima popevke progovorili su i Anet Zerec, Neven Kolarić te Lea Šprajc. Kako bi video imao svoj tijek, idejno rješenje radnje te scenarij potpisuje Željko Kovač. 
Ovu dokumentarno glazbenu poslasticu predstavit ćemo vam najvjerojatnije već krajem siječnja, a do tada vam donosimo nekoliko fotografija sa seta.


KUD Seljačka sloga Donja Dubrava
(foto: MKR, JK) 


 Natrag