Temeljem dobre suradnje i odnosa Općine Donja Dubrava i KD „Međimurje“ Čakovec matičnog kluba m" />
Izvješće sa održane VIII Specijalne izložbe I. FCI grupe s dodjelom CAC-HR za malog međimurskog psa - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Temeljem dobre suradnje i odnosa Općine Donja Dubrava i KD „Međimurje“ Čakovec matičnog kluba malog međimurskog psa dostavljamo Vam izvješće o održanoj kinološkoj manifestaciji 26.09.2021. u Donjoj Dubravi Dravska 48a u domu uzgajivača malih životinja „Međimurska lastavica“. Na otvorenju Specijalne izložbe prisutne je pozdravio predsjednik KD Međimurje Čakovec i voditelj izložbe Dragutin Matulic, a zatim i voditelj uzgoja malog međimurskog psa Vladimir Čižmešija, kao i načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga koji je izložbu i otvorio.
Po lijepom vremenu koje nas je poslužilo tijekom cijelog dana Specijalnoj izložbi prijavljen je 31 izlagač, a  nazočilo je 30 izlagača malog međimurskog psa. Došli su izlagači iz Zagreba, Siska, VelikeGorice, Zagorja, Podravine i naravno iz Međimurja. Treba naglasiti da su sada prvi put nazočili našoj izložbi i uzgajivači iz Finske, koji su došli vidjeti kako to izgleda i kako se to radi kod nas u kolijevci malog međimurskog psa.
Sudili su kinološki suci gospoda Kraljić Zlatko i Kipke Dražen,  delegat Kinološkog Saveza Hrvatske bio je Kanjuh Tomislav iz Varaždina.
Prema prijavljenim razredima imali smo:
Razred štenadi 3 - 6 mjeseci = 3 psa , razred najmlađih 6 – 9 mjeseci = 5 pasa,
razred mladih 9 – 18 mjeseci = 5 pasa, međurazred 15 – 24 mjeseca = 2 psa,
otvoreni razred 15 + mjeseci = 13 pasa i u razredu šampiona = 3 psa.
Imali smo i natjecanje u parovima gdje su bila prijavljena 3 para.
Ovom smo prilikom nagradili gospodu suce, Kraljić Zlatko iz Koprivnice i Kipke Dražen iz Čakovca , za njihov 15 godišnji rad i doprinos u stvaranju ove naše izvorne autohtone pasmine jednim lijepim i vrijednim priznanjem te zahvalom za njihov rad do sada. Zahvaljujemo Vama Općini Donja Dubrava na financijskoj donaciji kojom ste nam pomogli u organizaciji i izvršenju ove izložbe.


Srdačan pozdrav!


Predsjednik KD „Međimurje“ Čakovec :  Matulic Dragutin         

Voditelj uzgoja Matičnog kluba Međi : Čižmešija Vladimir


 


Zapisnik sa specijalne izložbe Katalog parovi


Natrag