Spust, biciklijada, izložba - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U sklopu Dana općine Donja Dubrava Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar organizira niz događaja.


1. Spust po Dravi, 11. srpnja 2020., 9 sati (subota) Zeus-ovci vas pozivaju da zaveslate Dravom već poznatim tokom od Svete Marije do Donje Dubrave. S obzirom da je Big Jump otkazan u cijeloj Europi, ZEUS organizira alternativu, Ljetni spust po Dravi. Nakon izolacije, karantene, potresa i drugih nepogoda, vrijeme je da odahnemo, a nigdje nije opuštenije i lakše napuniti baterije nego na našem Starom toku rijeke Drave.


Dodatne informacije:
- Uplata kotizacije u iznosu 100,00 kn, zaduživanje opreme (veslo i sigurnosni prsluk) i provjera rasporeda u čamcima
- Okupljanje u 9:00 kod starta (kupalište Sveta Marija), zajedničko fotografiranje i smještanje u čamce, prijevoz vozila do cilja
- Start: kupalište Sveta Marija u 10:00 sati
- Cilj: špinec Donja Dubrava, oko 18 sati

Kotizacija uključuje mjesto u čamcu, prsluk i veslo te kobasice koje sami pečete. Uzmite dovoljnu količinu tekućine svatko za sebe.


2. Biciklijada „Putevima pozoja“, 12. srpnja 2020., 10 sati (nedjelja) Tematska biciklijada "Putevima Pozoja" krenut će od dvorišta Doma kulture Zalan u Donjoj Dubravi i proći utabanim i neutabanim putevima prirode u smjeru rijeke Mure i spomenika Novom Zrinu. Na ruti ćemo tri puta zastati uz zanimljive priče naših predavača:

• povjesničar Anđelko Vlašić govorit će o ekohistoriji, odnosno suživotu prirode i ljudi u povijesnoj perspektivi,
• geografkinja Darija Krušelj upoznat će nas s prirodnim posebnostima naše okolice, a posebno prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav,
• etnologinja Janja Kovač govorit će o nadnaravnim bićima na čelu s Pozojem koji su duboko utkani u kulturno i prirodno naslijeđe Međimuraca. Po dolasku na Novi Zrin uslijedit će provjera znanja u obliku popularnog pub-kviza, a najbolju ekipu očekuje i nagrada!

Sudjelovanje je besplatno, primjereno za sve uzraste, a preporučamo primjerenu sportsku odjeću i obuću te dovoljno tekućine. Predviđeno trajanje biciklijade je 2 sata.


3. Izložba „Dobravi na štimanje“, 13. srpnja 2020. (ponedjeljak) Izložba „Dobravi na štimanje“ kustoski je koncept koordinatorice izlagačke sekcije udruge Zeus i akademske umjetnice Kristine Pongrac.
U ovoj izložbi likovne radove predstavlja jedanaest dobravskih autora - Dinko Horvat, Miljenko Horvat, Antun Horvat, Branko Lisjak, Karmen Lukša, Marina Horvat, Mirko Horvat, Nenad Čižmešija, Zlatko Međimurec, Zoran Horvat, Andrija Vučenik.
U crtaćim, slikarskim i kiparskim tehnikama prikazani su motivi Donje Dubrave i njenog okoliša te dodatna samostalna autorska ostvarenja. Zastupljene su tehnike crteža, ulja na platnu, skulpture odnosno male plastike te uporabni predmeti - fontana.
Izložba će biti postavljena u Info-centru u dvorištu Doma kulture Zalan, a traje do ponedjeljka 19. srpnja 2020. godine. Nedjeljom je otvoreno od 9 do 21 sat, ostale dane od 19 do 21 sat. Ulaz je besplatan.


Svjesni situacije povezane s bolešću COVID-19 pratit ćemo upute Nacionalnog i Općinskog stožera civilne zaštite s ciljem odgovornog ponašanja za opće zdravlje. Ako se u narednim danima donesu odluke koje bi zabranjivale aktivnosti poput planiranih postupit ćemo u skladu s njima i obavijestiti vas o promjenama ili eventualnom otkazivanju događaja.Natrag