Tjedan bogat aktivnostima kuglača - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Kuglačima je minuli tjedan bio pun aktivnosti. Prvo je Helena u 1/8 finala završila svoj nastup na državnom prvenstvu. Pružila je sjajan otpor reprezentativki Marijani Liović ali izgubila 1-3 (568-593). Marijana je vrhunski otvorila prvi set sa 107 u pune. U drugome setu Helena odgovara devetkom u predzadnjem hicu i izjednačuje u setovima. Pune su presudile i u 3. setu i to ponovno u korist Marijane. Minus 21 čunj ali u 4. setu Helena nakon hitaca u pune Helena dolazi do minimalnog zaostatka. Marijana je perfektno uzvratila devetkom u prvom hicu čišćenja a kada je to ponovila pred kraj je dvoboj bio riješen. U 1/4 finalu Marijana nije niti približno ponovila igru pa je ostala bez medalje.Polufinala i finala su na rasporedu u nedjelju, nažalost bez međimurskih predstavnika. Najdalje je došao Predrag Turk iz Željezničara-Čakovec koji je zaustavljen u 1/4 finalu.


Isti dan popodne kuglači Dubravčana su poraženi prvi puta kao domaćini u ovoj sezoni. Prva trojka, Čižmešija, Šimunić (od 61. hica Horvat) i Hraščanec je ostala bez pojedinačnog poena makar su dva od tri bila u igri do zadnjih hitaca. Nije bilo predaje u nastavku, Helena, Fabić i Klarić (od 61. hica Miser) su brzo nadoknadili zaostatak i poveli u čunjevima. Tako je bilo sve do zadnjeg seta kada se gosti iz Lepoglave ponovno bude i odnose dva boda.
Prvi dio prvenstva je gotov, nastavak je za mjesec dana. Sada dolaze drugačija natjecanja na red. Prvo od njih je Bolićev turnir tandema koji se održava u petak 27.12. sa početkom u 17h.Natrag