Biciklima do Novog Zrina - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U nedjelju, 21. srpnja 2019. godine, pridružite nam se na biciklijadi povodom Dana općine Donja Dubrava.
Okupljamo se u dvorištu Doma kulture Zalan te u 9 sati krećemo prema Novom Zrinu. Do cilja ćemo se uputiti ulicom Mihovila Pavleka Miškine te nastaviti poljskim putem prema farmi Muškatljin pored koje ćemo produžiti do obale rijeke Mure. Tamo je podignut spomenik Novom Zrinu uz koji ćemo saznati kakva je to utvrda bila, gdje se točno nalazila, tko ju je i zašto gradio, kako su je i kada Osmanlije osvojili te kakvi sve zapisi postoje o izgledu i značaju ove utvrde. Predavanje će održati dr. sc. Anđelko Vlašić.
Ruta biciklijade će prolaziti kroz zaštićeni rezervat prirode Veliki Pažut te ćemo isto tako govoriti o zaštićenim prostorima koji nas okružuju, potrebi za njihovim očuvanjem i kako možemo i sami pridonijeti zaštiti okoliša.
Svim sudionicima biciklijade savjetujemo da se odjenu sportski (u odgovarajuću opremu za vožnju biciklima), da se opreme kapama za zaštitu od sunca i vodom te da ponesu ležaljku ili dekicu na koju mogu sjesti tijekom predavanja.
U suradnji s općinom Donja Dubrava svi sudionici dobit će mali poklon te osvježenje na samom Novom Zrinu.
U slučaju lošeg vremena, predavanje će se odražati u Informativnom centru (ulaz iz dvorišta Doma kulture Zalan) u 09:30 sati, a biciklijada se otkazuje.
Biciklijadu organizira Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar u suradnji s Odborom za kulturu, sport i udruge općine Donja Dubrava. Sudjelovanje je besplatno i nije potrebna prethodna najava.


U ime Odbora za kulturu, sport i udruge
Janja KovačNatrag