Goran Rakić pobjednik "Krbulja opena 2019" - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

TK „Dubravčan“ organizirao je protekli vikend ( 12.7.2019-14.7.2019.) tradicionalni teniski turnir pod nazivom „Krbulja open 2019.“. Uz ovogodišnji turnir vezano je nekoliko zanimljivosti. Ponovo je održan ženski dio turnira. Doduše nastupile su samo 4 igračice ali i taj mali broj nas raduje i bilo je zadovoljstvo ponovo gledati žene na turniru. Nadamo se da će se slijedeće godine broj sudionica povećati. Muški dio turnira nije bio sto posto muški već se tu ugurala i jedna djevojka, naša Nicole Mikulan. Nadalje za muški dio turnira prijavljeno je bilo 39 igrača, a mjesta u ždrijebu je bilo samo za 32 igrača. Kako bi se izbjeglo igranje kvalifikacije neki domaći igrači su svoje mjesto prepustili gostima. I na kraju turnir je imao međunarodni karakter je osim igrača iz Donje Dubrave, Svete Marije, Kotoribe, Preloga, Goričana,Ludbrega, Varaždina, Nedelišća, Čakovca nastupile su i gošće iz Slovenije kao i naši austrijanci Nicole i Mischell. Raduje tako velik broj igrača iz tako puno različitih mjesta što znači da je turnir prepoznat kao kvalitetan i rado posjećen. Kad smo kod posjete raduje i zavidan broj gledatelja koji su došli vidjeti turnir.
A sada nešto i o rezultatima. Rezultati muškog dijela turnira vidljivi su u priloženom dokumentu pa valja napomenuti da su u ženskom dijelu turnira u polufinalu igrale Sonja Beriša i Janja Kovač ( 7:1) te Kaja Beriša i Darija Krušelj ( 7:3). U finalu su dakle igrale majka i kćer, Sonja i Kaja Beriša. Bolja je bila pa time postala i pobjednica ženskog dijela turnira iskusnija igračica, majka Sonja Beriša ( 9 : 4 ).
Dečki i Nicole su svoje mečeve do polufinala igrali do 9 dobivenih gemova, a polufinale i finale se igralo na dva osvojena seta. Nakon dosta lijepih i uzbudljivih mečeva razigravanja u polufinalu su igrali Rakić Goran i Mikulan Mischell te Blagović Karlo i Mikulan Nicole. Pobjednici polufinalnih mečeva su bili Goran Rakić koji je pobijedio Mischella s 6:4, 6:0, te Nicole Mikulan kojoj je na žalost Karlo Blagović morao predati meč zbog zdravstvenih tegoba u prvom setu kod svog vodstva od 4:3.
Unatoč vjetru u finalu smo gledali zanimljiv tenis. Pobijedio je Goran Rakić rezultatom 6 : 1, 6 : 1. Rezultat možda sugerira da je to bio lagan meč, ali naša Nicole koja je članica juniorske Davis Cup reprezentacije Austrije pružila je jak otpor Goranu Rakiću kojemu je ovo bilo peto finale u Donjoj Dubravi i zaslužena prva pobjeda u finalu.
Pehare i prigodne nagrade finalistima predali su predsjednik TK „Dubravčan“ Kristijan Krušelj te predsjednica Odbora za kulturu i sport općine Donja Dubrava Janja Kovač koja je i sama sudjelovala na turniru. U svom kratkom govoru pohvalila je organizaciju turnira, posebno održavanje ženskog dijela turnira i izrazila je nadu da će slijedeće godine biti više igračica, a da se za muški dio turnira ne treba bojati jer su gotovo svi rekli da će igrati i slijedeće godine. Slatke brige za organizatore.
Na kraju velika zahvala ide i sponzorima koji su pomogli kod organizacije turnira kao i svim gledateljima koji su došli na Krbulju uživati u tenisu.
Još jednom čestitke svim sudionicima turnira, a posebno pobjednicima.Natrag