Dobravske sokačice svojom gibanicom osvojile 3. mjesto - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U subotu, 4. kolovoza 2018. godine, po 18. su se put u Totszerdehelju, mjestu na mađarskoj strani Mure, okupile najbolje domače kuharice iz ovih krajeva na Festivalu gibanice. 
Donju Dubravu zastupale su Elizabeta Fabić i Ružica Matotek. Svojom gibanicom od sira osvojile su izvrsno treće mjesto u konkurenciji desetak ekipa iz mjesta kako na hrvatskoj tako na mađarskoj strani rijeke Mure. O pobjednicima je odlučivao stručni žiri na čelu kojeg je bio gospodin Jozsef Prikryl, kuhar i dobitnik nagrade Venesz Jozsef. 
Naše sokačice podržali su zamjenik župana međimurske županije gospodin Josip Grivec, zamjenik načelnika općine Donja Dubrava gospodin Vladimir Čituš te predsjednica općinskog Odbora za kulturu, sport i udruge gospođa Janja Kovač. 
Sudjelovanjem na ovakvim manifestacijama u susjednim prijateljskim općinama prezentira se tradicija našeg mjesta, znanje i vještine koje ponekad i zamiru. Stoga našim sokačicama zahvaljujemo na prihvaćanju poziva za sudjelovanjem i čestitamo na izvrsnom trećem mjestu! 

Natrag