Molba za donacije za 90 godina KUD-a. - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Dragi Dobravčani v i zvun ljepe nam Dobrave,

obraćamo Vam se s molbom za donacijom/sponzorstvom za pomoć pri organizaciji proslave 90. godina djelovanja KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava. KUD ove godine slavi velikih 90 godina djelovanja, a sama će se proslava sastojati od Svečane akademije kroz koju ćemo odati počast začetnicima i svim članovima KUD-a koji održavaju našu baštinu živom i ne daju joj da padne u zaborav. Kulturna baština koju držimo živom, poštujemo ju i volimo dio je našeg rodnog identiteta i svakome od nas nasljedstvo od naši starijih. Počast ćemo dati i ikoni međimurske popevke, našoj Teti Lizi koja nas je ove godine na žalost napustila.  Nakon Svečane akademije priređujemo velebnu priredbu koja će prikazati presjek svega što radimo, od glume, plesa, pjevanja  do sviranja, a glazbom i pjesmom ćemo prikazati uz Međimurje i ostale kutke Lijepe naše. 
 
Sredstva možete uplatiti na: IBAN Udruge: HR5823400091116017262 otvoren kod Privredne banke Zagreb.  OIB Udruge je: 85402730536.  
 
CRTICA O KUD-u „Seljačka sloga“ Donja Dubrava ove godine slavi svoj 90. rođendan te je jedno od najstarijih kulturno umjetničkih društava u Međimurju koje kroz dječju, tamburašku, folklornu i dramsku sekciju njeguje pjesme i plesove maloga Međimurja te ostalih dijelova Hrvatske, a kroz nastupe u zemlji i inozemstvu prezentira našu bogatu kulturnu baštinu. Društvo se financira iz članarina, donacija te dotacija Općine koje su u ovo teško vrijeme nedostatne za podmirivanje najosnovnijih troškova društva (nabava, odnosno održavanje nošnji, nabava kulisa za predstave i dr.). Naši članovi, uz vježbanje pjesama, plesova i igrokaza, svojim aktivnostima nastoje ostvariti dodatne prihode. Sigurni smo da će ovakva proslava privući i zadržati naše članov i zaustaviti nepovratno gubljenje narodne baštine na čijim su temeljima naši preci čuvali i sačuvali osjećaj nacionalne i regionalne pripadnosti Donjoj Dubravi, Međimurju i Hrvatskoj. Najljepše se zahvaljujemo na iskazanoj pomoći.  
 Upravni odbor KUD-a “Seljačka sloga” Donja Dubrava

Natrag