Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević posjetio Općinu Donja Dubrava - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Temeljem potpisane Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći i Ugovora o sufinanciranju, započeli su radovi na rekonstrukciji javne površine s parkiralištem i izgradnji pješačke staze u ulici Novembarskih žrtava te je u sklopu toga dana 17. svibnja 2017. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević posjetio Donju Dubravu i upoznao se s radovima na investicijskom održanju komunalne infrastrukture.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je nakon završenog javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017., na koji je Općina Donja Dubrava prijavila dva projekta, objavilo popis odobrenih zahtjeva za financiranje projekata. Na 21 županiju raspoređena su sredstva u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna, od čega je Međimurska županija dobila 960.000,00 kn. U Međimurskoj županiji odobreno je 9 projekata.  Svakako treba napomenuti da od tih 9 projekata jedino Općini Donja Dubrava pripadaju dva projekta za sufinanciranje i to u iznosu od 230.000,00 kn što je ujedno i najveći dodjeljivani jednokratni iznos u sklopu sufinanciranja po javnom pozivu (180.000,00 kn za projekt Izgradnje pješačke staze u ulici Novembarskih žrtava, 50.000,00 kn za projekt Rekonstrukcije javne površine s parkiralištem).
Ovim putem načelnik Općine Dražen Miser zahvaljuje se Darku Horvatu na posebnom doprinosu glede realizacije navedenih projekata.

Natrag