Održana prezentacija Projekta odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U hotelu „Golf“ u Donjem Vidovcu dana 02.02.2017. godine za predstavnike Općina Donje Dubrave, Kotoribe, Svete Marije, Donjeg Vidovca i grada Preloga (načelnici i vijećnici) održana je prezentacija Projekta odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava. Domaćini prezentacije bili su predstavnici Međimurskih voda Čakovec, Hrvatskih voda Zagreb i projektantske tvrtke PRONING. Prezentirani je projekt izgradnje mreže odvodnje otpadnih voda, uređaj za pročišćavanje i oprema za održavanje sustava odvodnje. 
U travnju ove godine odradit će se aplikacija cjelokupnog projekta Aglomeracije na EU fond s tim da je prethodno  od strane Općinskog vijeća potrebno donijeti Odluku o prihvaćanju Pisma namjere o suradnji na provedbi Projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Donja Dubrava“. Pismo namjere potpisuje načelnik Općine kojim se potvrđuje potpora Projektu i sudjelovanje u istom. 
Prema projektantskom izračunu cjelokupni projekt za područje naše Općine iznosit će 2.350,000 kn, s tim da Općina ima deponirano 1.030,000 kn na računu Međimurskih voda isključivo namijenjenih za tu svrhu. Sa Međimurskim vodama dogovoreno je da će se u narednom razdoblju održati skup za sve zainteresirane mještane.

Natrag