„Dobravi za Martinje“ - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Već su tradicionalno članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava svojim sumještanima i gostima priredili Martinjsku priredbu 12. 11. 2016..  Ispreplitanje vesele pjesme, plesa, krštenja mošta, druženje s gostima čini ovu priredbu uvijek posebnom. Ove su nam godine na priredbi sudjelovali gosti iz KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega. Predstavili su publici šetano kolo Ražanac koje je publika pozdravila velikim pljeskom. Domaćini su priredbu otvorili pjesmom Barbarić, koja je na neki način prigodna za te dane jer tematizira uživanje u vinu. Splet izvornih kola podsjetio je naše sumještane na dobravsku baštinu i dao još jednu posvetu dobravskom folkloru. Kako bi priredba nastavila veseli ton, Slogaši su na pozornicu donijeli dašak Zagorja i otplesali koreografiju zagorskih plesova i polki.  Manji počinak od pjevanja i plesa priredili su nam naš vinski biskup Marko Karloci i njegov vinski ministrant Vladimir Čmrlec uz krštenje mošta i vinske kume, gošće iz Ludbrega. Priredbu su završili muški članovi KUD-a koji su, došavši s posvete mošta u veselom stanju, otplesali Pijano kolo. 
Priredba nam je bila i prilika da zahvalimo ravnateljici OŠ Donja Dubrava na suradnji i razumijevanju za postavljanje i spremanje dvorane, a i korištenju školskih prostora za samu priredbu te načelniku Općine Donja Dubrava na podršci u radu i djelovanju. 
Najveće HVALA naravno ide našoj vjernoj publici čiji nas osmjesi i pljesak uvijek motiviraju da radimo još bolje i još više i da radimo, plešemo i pjevamo punim srcem samo za njih. 

Natrag