Dobravske žene se , pune dojmova, vratile iz Vojvodine - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U jutarnjim satima, 28. svibnja 2016. članice Udruge žena krenule su na planirani dvodnevni izlet u Vojvodinu. Ugodno putovanje kroz Podravinu, Slavoniju, preko Vukovara, Srijema te Fruške gore do Petrovaradinske tvrđave.
Šetnja uz razgledavanje i slobodno vrijeme za uživanje u prelijepoj panorami Novog Sada i Dunava oduševilo nas je.
Dolazak na jezero Palić, zatim večera uz tamburaše na Majkinom salašu, koji nas je podsjetio kako se nekad živjelo u Vojvodini.
Idući dan, nakon obilnog doručka i obilaska jezera Palić posjetile smo Vinariju Zvonko Bogdan. Prekrasni vinogradi, vinski podrumi i degustacija vina impresionirala nas je. Zatim smo krenuli prema Subotici, prometnom i kulturnom središtu Bačke. Posjetile smo Gradsku kuću, jedinstveni primjerak graditeljstva, oslikanu brojnim vitrajima i slikama koje govore o povijesti Hrvata na tom području. Ljepota grada, urednost i prostranost trgova i parkova, fontana, drvoredi bođoša, sinagoga, Narodno kazalište...ostat će nam u trajnom sjećanju. Na kraju upoznajemo Sombor, gdje smo se osvježile sladoledom i okrijepile kavom.
Zadovoljne izletom koji je bio ugodan i veseo, uz pjesme i šalu  preko Baranje i Podravine vraćamo se zadovoljne u Donju Dubravu.
Zahvala pratiteljici Ivani i vozaču Filipu !
 
                     Tekst  Milica Čituš
                     Fotografije Katarina Frančić

Natrag