Slogaši na Smotri koreografiranog folklora „Med Murom i Dravom“ - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Već tradicionalno, u organizaciji KUU Veseli Međimurci Čakovec, KUD Seljačka sloga Donja Dubrava nastupio je na Smotri koreografiranog folklora u Čakovcu koja se održala 23. travnja 2016. 
Svoju ljubav prema folkloru i njegovanje ne samo međimurskih kola i plesova već i plesova Zagorja, Posavine, Podravine, Moslavine i Ražanca prikazalo je šest međimurskih KUU i KUD-a, a  gosti manifestacije su bili članovi HKD Međimurje iz Slovenije.
Dobravski slogaši su se predstavili s dvije koreografije. Koreografiju plesova i pjesama Međimurja osmislio je Damir Vidović koji je plesače i uvježbao, a koreografiju plesova i pjesama iz Ražanca osmislila je i s ženskim dijelom KUD-a uvježbala Dina Zvonar koja potpisuje i glazbenu obradu. Za kvalitetnu pjesmu i sviranje zaslužan je profesor Antun Horvat.
Smotra je bila natjecateljskog karaktera. Državni selektor dr.sc.Stjepan Sremac je pratio plesnu izvedbu i koreografsku obradu, Ivančica Ivkanec je bila zadužena za  scenski izgled s obzirom na primjenu narodne nošnje i njezinu urednost dok je Tibor Bün ocjenjivao glazbenu izvedbu i obradu.
Slike su preuzete s emedjimurje.hr.

Natrag