Svečana sjenica Općinskog vijeća povodom Dana Općine - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Općina Donja Dubrava svoje dane obilježava uz 13. srpnja, blagdan sv. Margarete - zaštitnice Župe. Prema tradiciji ti dani su ispunjeni sadržajnim zabavnim, kulturnim i sportskim programima.
U petak, 11. srpnja u Domu kulture Zalan održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su bili brojni gosti od kojih treba izdvojiti saborskog zastupnika Marija Moharića, župana Međimurske županije Matiju Posavca, predsjednika Skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije Marijana Conera, županijske i općinske vijećnike, predstavnike općinskih udruga i javnih poduzeća te načelnike i gradonačelnike s kojima Općina surađuje.U uvodnom dijelu riječi dobrodošlice uputio je Zlatko Haramija, predsjednik Općinskog vijeća koji je pohvalio rad svih 12 općinskih odbora čiji članovi nesebičnim radom rješavaju tekuće probleme. O događanjima i aktualnostima u toj sredini govorio je načelnik Dražen Miser koji je na početku zahvalio onima koji su mu bili glavni zamašnjak pokretanja i ostvarenja mnogobrojnih projekata glede razvoja općine. 

– Pripremom ambicioznog proračuna ljestvica je bila podignuta visoko što nas motivira da se učini što više u što kraćem vremenu. U našoj općini dolazi do velikog pada broja stanovnika, i zbog prirodne smrtnosti, na što nažalost ne možemo utjecati, ali i zbog iseljavanja mladih obitelji u obližnja naselja, a vjerujem prvenstveno iz razloga što ta mjesta pružaju ugodniji život. Stoga neka me netko razuvjeri da uređenost i komunalna opremljenost te socijalna osjetljivost kao okosnice postojanja i razvoja mjesta, ne pružaju prednost tog ugodnog života u nekom mjestu. Vođeni tim razmišljanjem, a i željama, te poticanjem mještana željnih promjena na bolje krenuli smo upravio u ostvarenje upravo takvih projekata – rekao je Miser. Spomenuo je povećanje naknade za novorođenu djecu, sufinanciranje udžbenika osnovnoškolcima i planiranu rekonstrukciju i proširenje dječjeg vrtića. U Podravskoj ulici u suradnji općine i ŽUC-a završena je izgradnja pješačko biciklističke staze u dužini 300 metara kojom su prilikom uređena i parkirna mjesta.U fazi projektiranja su izgradnje takvih staza u ulicama 3. travnja i Koprivničkoj. Miser je spomenuo i postavljanje novih 230 metara zaštitne ograde od strane ŽUC-a na cesti uz kanal HE Dubrava, nastavak izgradnje visećeg mosta od strane HEP-a, izradu termofasade na domu Međimurske lastavice i iskazivanje potrebe troje zainteresiranih gospodarskih investitora za ulaganje u toj sredini. U pripremi su druge izmjene Prostornog plana, izrađuje se Strategija razvoja, dok je Plan razvoja turizma završen. 

Ispred donjomeđimurskih općina i Grada Preloga dobru suradnju istaknuo je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek rekavši kako za ovaj kraj dolazi novo vrijeme i novi izazovi. Čestitavši Dane općine župan Posavec govorio je kako županijska vlast vodi brigu o ravnomjernom razvoju Međimurja u svrhu napretka i razvoja svakog mjesta. Otkrio je da će se i Županija uključiti u sufinanciranje udžbenika o čemu će se više znati narednih dana.
– Iako Međimurci imaju najmanje plaće u državi, županija je po konkurentnosti u samom vrhu. Unatoč najmanjim plaćama, Međimurci pokazuju osjećaj zadovoljstva, zasuču rukave i ništa ne čekaju da im padne s neba. To su naše odlike koje nas guraju naprijed – rekao je župan i pohvalio kulturnu tradiciju koja se predvođena Tetom Lizom i Seljačkom slogom njeguje u tom mjestu.
Početnu himnu na dva klarineta izveli su djed i unuk, Đuro i Dominik Haramija, mlada solistica Dora Bogomolec otpjevala je neslužbenu himnu mjesta - "Dobravsku vulicu", a svoja umijeća sviranja pokazali su i članovi tamošnjeg Puhačkog orkestra koje je uvježbao prof. Antun Horvat.

Na sjednici su uručena općinska priznanja i nagrade učenicima OŠ Donja Dubrava koji su svih osam razreda uz uzorno vladanje prošli s odličnim uspjehom,. Nagrade su primili: Leo Hajdinjak, Luka Horvat, Marta Horvat, Saša Kalinić, Domagoj Kuzmić, David Miser, Tamara Punčikar, Klara Strbad i Sabina Žinić.
Plakete su primili Antun Benko za doprinos očuvanju tradicije obućarstva i dr. Ivan Dolenec za životni doprinos u promicanju zdravstvene zaštite i djelovanju u KLA Osmijeh. Dobitnici zahvalnica su Đuro Haramija za dugogodišnji doprinos u promicanju puhačke glazbene kulture, Općinsko društvo Crvenog križa Donja Dubrava za dugogodišnji doprinos u prikupljanju humanitarne pomoći i pročelnik Ivan Štefić za 30 godina predanog rada u Općini Donja Dubrava.

Natrag