Dječji plač u općinskoj vijećnici - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U predvečer 10.rujna u vijećnici Općine Donja Dubrava odjekivao je dječji plač kojem su svjedočili njihovi roditelji te općinski načelnik Dražen Miser, predsjednik OV-a Zlatko Haramija i vijećnik Mario Mikulan. Svi su oni nazočili svečanosti dodjele jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu kojih je u ovom trenutku bilo sedmero i koji su po prvi puta dobili 100% veću naknadu u odnosu na godine prije. Rezultat je to odluke OV-a koje je odlučilo da ta pomoć od početka godine bude 2.000 kuna, a prema prijedlogu Maria Mikulana(HL) roditelj novorođenog trećeg i svakog slijedećeg djeteta ostvaruju pravo  na dodjelu 3.000 kuna godišnje tijekom pet godina uz uvjet da je jedan od roditelja u radnom odnosu najmanje šest mjeseci u toku kalendarske godine za koju prima pomoć.Po 2.000 kuna pomoći dobili su obitelji: Međimurec, Zvonar, Rusak, Mihaljac, Horvat i Haramija, dok je obitelj Bogomolec dobila 3.000 kuna.
Govoreći okupljenima, općinski načelnik je rekao da Općina, unatoč  nezavidnoj situaciji u društvu,podržava pronatalitetnu politiku, dok je predsjednik Vijeća Zlatko Haramija, pola u šali, pola u zbilji,rekao kako bi mu bilo najdraže da prisutni, a i druge mlade obitelji slijede Bogomolčeve, Silviju i Franju. Predlagatelj prijedloga o većoj visini naknade za brojnije obitelji je rekao kako bi bio sretan kada bi se takvi skupovi održavali u sportskoj dvorani. 
U srdačnom razgovoru svi su se složili kako broj stanovnika mora rasti što prema statističkim pokazateljima nije tako. Prema popisu stanovništva u 2001. godini Donja Dubrava je imala 2.210 stanovnika, dok posljednji popis  pokazuje kako je taj broj pao na 1.930. Padu broja stanovnika ide u prilog podatak kako je u prvom polugodištu u Donjoj Dubravi umrlo 18 osoba, a rođeno je tek 7 beba.

Natrag