U Donjoj Dubravi predstavljena brošura - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Na inicijativu Ujedinjenih naroda, 15. svibanj je proglašen Međunarodnim danom obitelji, s ciljem podsjećanja javnosti na velik značaj obitelji kao temeljne jedinice društva. Ističući obitelj kao najosnovniju društvenu vrijednosti, te nastojeći naglasiti važnost općenito pozitivnih humanih vrijednosti.
Obilježavajući taj dan u OŠ Donja Dubarava na konferenciji za medije promovirana je brošura Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije: Svijet oko nas i u nama. Radi se o brošuri koja pruža bazična saznanja o životnim vrijednostima važnima za zdravo odrastanja. Sadržajno je i formom prilagođena interesima djece u dobi oko 8 do 11 godina, obzirom je enigmatskog karaktera.

Pozdravne riječi na početku je uputila ravnateljica škole Mirjana Ribić koja se gošćama zahvalila na suradnji i odazivu. Brošuru su ispred Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije predstavile voditeljica Diana Uvodić-Đurić, dr. med. i Berta Bacinger Klobučarić, psiholog.

Istaknule su  da je pokretačka ideja stvaranja brošure isticanje temeljnih životnih vrijednosti jer se bazira na onim elementima svakodnevice koji su važni za sretnu prilagodbu okružju i prilagodbu svakodnevnim zahtjevima. Željeni cilj je potpora obiteljima u prenošenju onih vrijednosti radi kojih djeca neće bježati u rizična ponašanja. U sklopu Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda djeluje Centar za ovisnost, Savjetovalište za djecu i mlade te Savjetovalište za alkoholom uzrokovane probleme i alkoholizam.

Dan obitelji je obilježen uz aktivno sudjelovanje Centra za socijalnu skrb Čakovec, podružnice Obiteljski centar čija je uloga unapređenje kvalitete života obitelji. O tome su govorile Lidija Vinković, dipl. soc. radnik, voditeljica Obiteljskog centra i Jelena Ptiček, psiholog Obiteljskog centra. Njima se možete obratiti ukoliko imate potrebu za bilo kojim oblikom pomoći i podrške u svezi razvoja i odrastanja djece, ostvarivanje skladnih obiteljskih i partnerskih odnosa, osobnih poteškoća te potrebe za adekvatnim pravnim savjetom.

Njihove su djelatnosti: Savjetovalište za roditelje i djecu, Bračno i partnersko savjetovanje, Pravno savjetovanje i Preventivni rad. Nakon konferencije gošće su za roditelje održale predavanje na kojem su predstavile brošuru koju su podijelile učenicima. Druženje učenika s njihovim obiteljima nastavljeno je  u zajedničkim rekreativno-edukacijskim aktivnostima. Koordinator cijelog događaja bila je školska pedagoginja Mihaela Martinčić

Natrag