Posvećeni kipovi svetog pape Ivana Pavla II. i blaženog Alojzija Stepinca 11.11.2017.


Prigodom 77. godišnjice posveta  crkve  župe Svete Margarete u Donjoj Dubravi, koja je bila 10. 11. 1940, jučer, 10.11.2017. svečano su posvećeni kipovi svetog pape Ivana Pavla II. i blaženog Alojzija Stepinca, postavljeni  na pročelje naše župne crkve. 
U procesiji koja je krenula s farofa bili su Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, preč. Antun Hoblaj, dekan donjomeđimurskog dekanata, svećenici okolnih mjesta, načelnik naše Općine  Marijan Varga i njegov zamjenik Vladimir Čituš, općinski vijećnici,  članovi Pastoralnog vijeća, članovi „Seljačke sloge“ u nošnjama i vatrogasci iz mjesnog DVDa.
Pred crkvom ih je dočekalo mnoštvo vjernika, mješoviti crkveni pjevački zbor te članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava. Uz kratki program puhača i crkvenog pjevačkog zbora kipove je posvetio biskup Mrzljak. 
Nakon toga održana je sveta misa. Uz crkveni zbor, na misi su svirali i dobravski puhači, a misa je završila njihovim izvođenjem državne himne.
Događaj je završio zajedničkim  domjenak u kavani „Opera“.
Kipove je financirala Općina Donja Dubrava u iznosu od 20.000 KN iz sredstava predviđenih u proračunu za religiju.
„Vrlo sam sretan što se toliko vjernika i udruga odazvalo na svečanost posvete kipova i na to me im se zahvaljujem. Tužan sam jer se proslavi nije odazvala jedna politička opcija naše Općine. Žalosno je što se politička suprotstavljenost pojedinih opcija prelama preko crkvenih svečanosti, koje s politikom nemaju veze“ rekao nam je na kraju župnik Pilaj.   • << natrag na popis novosti