Bez političkih veza u Zagrebu se teško otvaraju vrata 15.3.2017.


Internet portal www.emedjimurje.hr objavilo je dio izlaganja načelnika Dražena Misera na posljednjoj, 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava. Njihov zapis možete pročitati u nastavku…
Kao što smo najavili, vezano uz prijedlog smanjenja komunalnog doprinosa u Općini Donja Dubrava, Dražen Miser (HDZ), općinski načelnik Donje Dubrave izazvan prijedlogom imao je poduže izlaganje. Bilo je to na posljednjoj sjednici OV održanoj u petak 10. ožujka.
Miser smatra da je u posljednje 3,5 godine od strane oporbe dolazilo toliko zahtjeva za smanjivanjem nekih obveza općinstva da bi jednog dana došlo do pokušaja uništenja Općine od onih koji stalno traže neka smanjenja, a općinska sredstva su kronično nedostana.
Ilustracije radi, iznio je podatak kako je u Općinu Donja Dubrava „ušlo“ u zadnja 3- 4 mjeseca 990.000 kuna, a općinskih je jedva 90.000.
- To je za one projekte koje ste pitali gospodo, uređenje javne rasvjete, uređenje Ulice novembarskih žrtava, uređenje prostora ispred zgrade Općine… - podvukao je Miser te upozorio vijećnike kako se do sredstava posredstvom strogih natječaja u Zagrebu može doći samo preko političkih veza, a Donja Dubrava ih je hvala Bogu imala.
Smanjenje komunalne naknade
Miser nije spomenuo tko je u pitanju, ali je rekao kako je spomenutih 990.000 kuna u Donju Dubravu ušla zalaganjem jednog čovjeka koji nije na Vijeću, ali mnogo daje za Donju Dubravu. Iznio je vijećnicima istinu o plaćanju rasvjete na dravskom mostu i potpornom zidu preko benzinske postaje koji je građen kao preduvjet za izgradnju pješačke staze u tom dijelu naselja.
- Gospodo to nismo platili mi već Hrvatske ceste - reko je na kraju zapitavši se zbog čega predlaže smanjene naknade koja bi proračun osiromašila ta 130.000.
- Što je to vama naspram 990.000? - pitao je oporbu.
Da pojasnimo, na toj je sjednici vijećnica Hrvatskih laburista Suzana Palavra tražila da se komunalni doprinos s 13 kuna za m/3 smanji na 1 kunu. Prijedlog nije na Vijeću prošao pa će Općina s tim novcem i dalje moći raspolagati.  • << natrag na popis novosti