Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
OSAMNAESTI ROĐENDAN OPĆINE DONJA DUBRAVA
14.7.2011.
 
Ove godine općina Donja Dubrava obilježava 18-tu obljetnicu svoje samostalnosti pa je u tom tonu održana i proširena Svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je održana 13. srpnja na koji je dan ustrojen i Dan općine. Pregled značajnih aktivnosti kroz minulih 18 godina iznio je općinski načelnik Marijan Varga (HNS), a sjednicom je predsjedao Željko Kovač (SDP), predsjednik Općinskog vijeća.
  -Kroz tih 18 godina 4 godine je na čelu općine kao prvi načelnik bio Ladislav Kranjec, u drugom sazivu to je bio Nikola Grošanić, a posljednjih 10 godina politiku Donje Dubrave obilježava politika lijevog centra i narodnjaštva, gdje jedna opcija po treći puta dobiva izbore. U tih 10 godina su kvalitetnim i timskim radom svih Dobravčana ostvareni zapaženi razvojni rezultati – istaknuo je načelnik Varga.
                                               

                    Prvi saziv Općinskog vijeća 

Govoreći o prvom sazivu Općinskog vijeća i rezultatima njihova rada izdvojio je neke pojedinosti. 1993. godine uređene su općinske prostorije, nabavljena je pozornica i tepih za školsku sportsku dvoranu. Već slijedeće godine u mjestu  je uveden plin. Te godine je uređen prostor oko župne crkve sv. Margarete i prekriveno je krovište zgrade „Zalan“. 1995. godine uveden je u tu istu zgradu plin kao i u OŠ-u i prostorije nogometnog kluba. Asfaltirano je nekoliko manjih ulica, a Ribički je dom dobio struju. Napravljeno je cjelovito uređenje poljskih putova, uveden je kabelsko distributivni sustav, opločen je centar mjesta, nabavljen je razglas za KUD-o „Seljačka sloga“ te je 1996. godine održan prvi Obrtnički sajam. Godinu poslije uveden je plin u crkvu, formirana su gradilišta u Ulici 3. travnja, uređene su prostorije mrtvačnice i nabavljena je nužna oprema za mjesni Dječji vrtić.
                                                   

                  Drugi saziv Općinskog vijeća


 U tom sazivu je 1998. godine najvažniji projekt bio asfaltiranje prometnice prema Podravskoj Selnici. Iste je godine uređen Vatrogasni dom i ograđeno odlagalište otpada. Za 1999. najvažnija je izgradnja gospodarske zone u Ulici 3. travnja  i rekonstrukcija n/n u Ulici Josipa Slavenskog. 2000-tu godinu obilježava uređenje tržnice i izgradnja pješačko-biciklističke staze na Krbulji, a 2001. uređenje sanitarnog čvora na groblju.
                                             

              Treći, četvrti i peti saziv Općinskog vijeća


  Varga je ovaj dio okarakterizirao kroz gospodarstvo, adaptacije, gradnje i dogradnje, na socijalni i humanitarni rad, suradnju s mjesnim udrugama i institucijama, projektima EU, monografiji mjesta, uvođenju općinskih obilja te o Spomen izletištu Predraga Jurčeca. Iz mnoštva pobrojenog teško je izdvojiti najupečatljivije. Svaki projekt je svoja posebnost, a sve za svekoliki boljitak mjesta. Možda ipak valja spomenuti otvaranje gospodarskih zona I, II, i III koje mjestu „život znače“. Istaknuta je izgradnja novog Dječjeg vrtića koji je nakon višestrukog seljakanja dobio novu modernu i suvremenu građevinu posredstvom IPA projekta EU „Gdje rijeke spajaju“, a ustanova i njeno osoblje su dobili certifikat EU. Ono što se ne smije zaboraviti je najsloženiji i najveći projekt kada su zbrinuti žitelji Romi. Projekt je bio dio projekta Vlade RH- Desetljeće  za Rome, na način humanitarnog preseljenja gdje općina nije imala izravne troškove. Posebne zahvale za nesebičan angažman po tom pitanju Varga je uputio dr. Heleni Percač, umirovljenoj zubnoj liječnici iz Kotoribe. Za kraj Varga je istaknuo:- Jedna smo od vodećih općina u RH po sudjelovanju u projektima EU kao i suradnji sa susjedima u Republici Mađarskoj.
  Na samom kraju svog opširnog izlaganja načelnik se je zahvalio svima koji su u proteklih 18 godina ugradili dio sebe za dobrobit jedine im Dobrave.
                                                          

                         Plakete i zahvalnice

 
Varga i Kovač uručili su općinske plakete i zahvalnice najzaslužnijim pojedincima i udrugama.
  Plaketu općine dobio je Predrag Jurčeč posthumno, a povodom 20-te godišnjice pogibije prvog hrvatskog branitelja iz naše županije. Plaketu je u svoje ruke primio njegov otac Franjo Jurčec. Dobitnica plakete je bila i Nada Bogojević, dugogodišnja uspješna nastavnica u mjesnoj OŠ-i s osvojenim priznanjima na raznim natjecanjima i kao voditeljica Učeničke zadruge „Pupoljak“.Marija Lisjak je plaketu dobila za dugogodišnji aktivni rad u više općinskih udruga i kao dobrovoljna darivateljica krvi 57 puta. Za dugogodišnji predsjednički rad u Kuglačkom klubu „Dubravčan“ plaketom je nagrađen Antun Horvat. Jedina tvrtka koja je dobila plaketu je tvrtka „Graditeljstvo Horvat“ d.o.o. za uspješno vođenje tvrtke te pomoć općini kod kandidiranja pojedinih projekata.
  Općinske Zahvalnice su uručene UHVDR-a- Ogranak D. Dubrava, Franciski Horvat, Miljenku Zvonaru i dr. Laslu Suto.
  U ime nagrađenih riječi zahvale uputio je Neven Lisjak, predsjednik Općinskog ogranka UHVDR-a.
                                                 

                              Riječ gostiju


  Ovaj skup su uveličali Ivan Perhoč, međimurski župan, Matija Posavec, njegov zamjenik te načelnici općina Kotoriba, Donji Vidovec, Sveta Marija i Goričan te gradonačelnik Preloga i načelnik mađarskog pograničnog naselja Mlinarci Stjepan Vuk.
-          Vi ste u proteklih 18 godina pokazali kako su općine neophodne Hrvatskoj, a svojom suradnjom s ostalim općinama na donjomeđimurskom području te sredinama u Mađarskoj ste primjer kako će lokalne sredine djelovati i funkcionirati sutra- naglasio je u svom govoru župan Perhoč. Poručio je političarima da svoj posao odrade časno i pošteno, da budu u funkciji onih koji su ih izabrali i da osobne interese potisnu u drugi plan.
Čestitar je u ime donjomeđimurskih općina i grada Preloga bio Ljubomir Grgec, načelnik općine Kotoriba. On je na kraju u šali rekao:- Sad ste punoljetni, nemate više pravo delati kak deca, morate se uozbiljiti!
 
Predsjednik DVD-a  D. Dubrava Zlatko Ljubek na sjednici je uručio prvi primjerak vatrogasne monografije načelniku Vargi. Svečana promocija te vrijedne edicije održana je u subotu u večernjim satima.
    
Sjednici je prethodila sv. misa s posvetom križa ispr
ed župne crkve, a poslije sjednice je Županijski tamburaški orkestar u dvorištu palače „Zalan“ održao impozantni koncert.


                                  MG
        
...


            
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić