Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
14. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA DONJE DUBRAVE
13.7.2011.

Kako nas je izvijestio pročelnik Općine Donja Dubrava g. Ivan Štefić, više na Internet stranicama Općine Donja Dubrava neće biti objavljivani zapisnici sa sjednica Općinskog vijeća, prije nego iste prihvati isto tijelo na svojoj slijedećoj sjednici. Kako razmak između dviju sjednica zna biti i do dva mjeseca, informacija koju čete pročitati bit će „lanjski snijeg“.
Takva odluka donesena zbog neslaganja oporbenih vijećnika s načinom sastavljanja zapisnika. Kako unatoč takvoj odluci, vi čitatelji stranica ne bi bili uskraćeni za informaciju, potrudit ćemo se dobiti izvještaj od novinara koji redovito posjećuju sjednice OV naše Općine. (Mladena Grubića iz „Lista Međimurje“ i Alena Fuša iz „Međimurskih novina“).
Izvještaj s minule sjednice uspjeli smo gobiti od g. Grubića, a originalni zapisnik objavit s 14. Sjednice objavit ćemo nakon što ga prihvati Vijeće na svojoj 15. sjednici.


                                         Aktualni sat
 
Darko Horvat (HDZ) je dao obrazloženje našem novinaru, a na njegov raniji upit, zbog čega vijećnici HDZ-e ne dolaze na sjednice OV-a.-Razlog je jer se nismo slagali s načinom na koji se je Općina odnosila naspram raspolaganja s državnim poljoprivrednim zemljištem. Zatražio je još tri odgovora u pisanoj formi, a zamjerio je, pozivajući se na Poslovnik o radu OV-a, na velikom razmaku od 13. do 14. sjednice (31.3.-5.7.). U ovom dijelu najaktivniji je, kao i uvijek, bio Marinko Lisjak, (HSS). Imao je sijaset pitanja, primjedbi i kritika koje je teško i izdvojiti, a dokaz je kako vijećničku obvezu obavlja savjesno. Spomenut ćemo, da je između inog zatražio da se sjednice OV-a tonski snimaju.  I za kraj Lisjakova prijateljska zamolba akterima donjodubravske medijske trakavice (Darko Horvat- Marijan Varga-HNS) da tome stanu na kraj, jer  kako  je rekao da to nije na ponos Donje Dubrave i kako se ljudi  Donjodubravčanima.smiju.- Spavam čiste savjesti- dometnuo je Horvat.
                        
 
                   HDZ će tražiti reviziju revizije
 
Pred vijećnicima Općinskog vijeća Donje Dubrave našlo se je Izvješće o obavljenoj reviziji poslovanja Općine Donja Dubrava za 2010. godini. I ako će ono većinom glasova prihvaćeno naišlo je na žestoke kritike vijećnika HDZ-e, konkretno Darka Horvata. U svezi toga on je iznio nekoliko svojih zapažanja i ocjena. Prije svega, ocijenio ga je općenitim jer se 99% konstatiranog odnosi na ono što svi vijećnici znaju i ima „repove“ iz ranijih godina, a što je kod njega izazvalo zabrinutost. Horvat dalje smatra kako je izvješće i površno, nije napravljeno po revizijskim standardima, izuzev „glava“. Istaknuo je kako sustav javne nabave u Općini  ne funkcionira, a to je u izvješću prikazano manjkavo.- Mi ćemo se kao Klub vijećnika HDZ-a tim problemom pozabaviti pa ako treba zatražit ćemo reviziju revizije-bio je izričit Horvat, dodavši da žele reviziju o općinskom poslovanju  Općine unatrag dvije godine na drugi način. Općinski načelnik Marjan Varga je rekao kako su reviziji podastrli sijaset traženih upita i nazvao ga je „velikim mrcvaranjem Marijana Varge“. Reviziju je napravio Državni ured za reviziju-Područni ured Čakovec. Dobilo je uvjetno mišljenje što znači da se uočene nepravilnosti trebaju ispraviti. U Izvješću revizora stoji kako je revizija planirana i obavljena na način koji pruža razumno uvjerenje jesu li financijski izvještaji sastavljeni prema računovodstvenim propisima i standardima, a poslovanje usklađeno sa  zakonima i drugim propisima.
                             

                 Ponovni javni natječaj za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području k.o. Donja Dubrava


   Vijećnici su bili jednoglasni pri donošenju odluke o ponovnom raspisivanju javnoj natječaja za zakup i prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Čestice i površine će se na odnosu na prethodni i  poništeni natječaj će ostati iste jedino će novi natječaj sadržavati elemente sukladne novom zakonu koji je prihvatio Hrvatski sabor 24. svibnja ove godine.
                                  

                Utvrđeni dobitnici općinskih priznanja


  S jednim glasom „protiv“ i dva „suzdržana“ te sa šest glasova „za“ Vijeće je prihvatilo prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja. Obrazloženja je podnio njegov predsjednik Marijan Varga. Rekao je kako je kako je na njihov javni poziv pristiglo 13 prijedloga i da je povjerenstvo četiri prijedloga odbacilo. Obrazloženje za to je podastrto vijećnicima. Tako će na Svečanoj sjednici uz Dane općine Donja Dubrava Plakete općine primiti: Predrag Jurčec, posmrtno, Nada Bogojević, dugogodišnja uspješna učiteljica u OŠ-i  i voditeljica Učeničke zadruge „Pupoljak“D. Dubrava, Marija Lisjak, dugogodišnja članica više općinskih udruga i 55 dragovoljna darivateljica krvi., Antun Horvat, za dugogodišnji predsjednički rad u Kuglačkom klubu „Dubravčan“ i tvrtka „Graditeljstvo Horvat“ d.o.o. za uspješno vođenje tvrtke, te pomoć Općini kod kandidiranja pojedinih projekti. Općinske Zahvalnice će primiti: UHDVDR-a-Ogranak Donja Dubrava za ostvarene rezultate na natjecanjima, pomoći drugima općinskim udrugama te aktivnosti na realizaciji projekta Spomen izletišta „Predraga Jurčeca“, dr. Laslo Suto, gradonačelnik grada Marcalija (Republika Mađarska), za pomoć u osmišljavanju i provedbi dvaju projekata. IPA „Zeleni vrtić“ i „ Preko staze prošlosti na zajednički put“.. Franciska Horvat, dugogodišnja aktivna tajnica te uspješna natjecateljka u Podružnici umirovljenika D. Dubrava i Miljenko Zvonar, dugogodišnji predsjednik udruge „Međimurska lastavica“ i aktivist na izgradnji društvenoga doma.
  Općinska odličja će spomenuti primiti na Svečanoj sjednici OV-a  13. srpanja. Sjednica će biti održana u školskom holu i otvorenog tipa. Započet će u 19 sati, da bi sat ranije bila održana sv. misa uz općinske dane. Poslije toga će u dvorištu palače „Zalan“ će koncert održati „Međimurski tamburaši“. Varga je taksativno nabrojio događanja uz te dane od kojih su neki već i prošli, a istaknuo je 17. srpnja kada će župa Sv. Margareta obilježiti 222-u obljetnicu svoga postojanja kada će je posjetiti i varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak.
                                    

                  Vatrogascima 20.000 kuna za monografiju
 
DVD-o Donja Dubrava je pred izdavanjem Monografije „Povijest dobravskog vatrogastva“, autora mr. Vladimira Kalšana i Đure Hrašćanca. Promocija će biti 16. srpnja u 18 sati u prostorijama Vatrogasnog doma. Društvo se je obratilo Općini za financijsku potporu  na način da ona otkupi 100 primjeraka. Za te potrebe vijećnici su izglasali 20.000 kuna pomoći.
  Vezano uz vatrogastvo Vijeće je potvrdilo odluku Skupštine DVD-a Donja Dubrava da dužnost zapovjednika DVD-a obnaša Vladimir Žinić, vatrogasni časnik I. klase, a za njegovog zamjenika Maria Lisjaka, vatrogasnog časnika I. klase
  U provedenom glasovanju jedan je vijećnik bio „suzdržan“.
                                  
                     Izvješće o kandidiranim projektima IPA i EIB III


  Načelnik Općine Marijan Varga izvijestio je vijećnike o kandidiranim programima IPA i EIB III europskih predpristupnih fondova.
  Za IPA program kandidiran je kanalizacijski sustav (izrada projektne dokumentacije), vrijednosti 96.000 eura. Nositelji projekta bit će „Međimurske vode“ sa šest donjomeđimurskih lokalnih zajednica. Kandidirali su se i za projekt „Folklorni festival kre Mure“ vrijedan 9.700 eura te projekt „Preko staza prošlosti na novom putu“. Projekt je vrijedan 61.840 eura provodi se u suradnji s gradom Marcalijem.  On se odnosi na otvaranje Info centra koji će biti u obnovljenoj zgradi obitelji Nestić za što u obnovu zgrade biti utrošeno 20.000 eura, a za informatičku opremu 10.000 eura.
 Za program EIB III općina je kandidirala presvlačenje asfaltnim zastorom Ulicu novembarskih žrtava, a što će koštati 340.000 kuna.
  S jednim glasom „protiv“, jednim „suzdržanim“ i ostalima „za“ donijeta je odluka o zaduženju općine do 400.000 kuna.
...


  
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić