Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
ODRŽANE PRVE SEOSKE ULIČNE IGRE
12.7.2011.

Konačno  se našem mjestu desio događaj koji je na jednom mjestu okupio gotove sve mještane Dobrave. Seoske ulične igre, projekt  Ilije  Marića i njegovih prijatelja veterana NK „Dubravčan“, uspio je u onome u čemu godinama nije ni jedna udruga, stranka ili bilo koja druga organizacija u posljednje vrijeme: ujedinili su sve u igri i veselju. Možda je glavni razlog toga ono što je više puta spomenuto tijekom igara: „nema politike“, glavnog krivca za sve svađe u mjestu, možemo reći i polarizaciju mjesta na dva bloka. Pa iako su i „oni“ bili tamo nisu djelovali kao političari nego kao natjecatelji svojih ulica.
Igre, koje je otvorio, predsjednik veterana Marijan Pongrac, odvijale su se u 7 disciplina: nogomet, trčanje u vreći, bacanje kamena s ramena, vožnja u tačkama, hodanje na štulama i u najatraktivnijoj disciplini potezanju užeta.
Od početka igara, sportski i organizacijski igrama je dominirala ekipa „Beverly Hills“ i već nakon prve tri discipline, praktično su postali pobjednici igara. Izgleda su se isplatili treninzi koji su imali svako večer  u tjednu koji je prethodio igrama. A bili su i najmnogoljudniji. Došli su gotovo svi. Doma su , kako su rekli, ostavili samo pse i mačke.
Bilo je i nekoliko pojedinačnih vrhunskih rezultata kao npr. Hitac kamena s ramena Josipa Ribića od preko 11 metara ili hodanje na štulama Miroslava Punčikara (očito je hodanje na „malarskoj lojtri“ dobar trening za hodanje na štulama).
Posebno su dominantna bila „Prekopska brača“ u najatraktivnijoj disciplini: potezanju užeta. Šest ko od gore odvaljenih momaka poigralo se sa svim protivnicima. „Ovima može parirati samo Rusak s ICBom“ čulo se iz publike za vrijeme dok su „povukli“ jednu od brojnih pobjeda.
Organizatori manifestacije su za sve sudionike osigurali besplatnu porciju graha te piće po promotivnim cijenama. Akciji se pridružila i Udruga žena koje su pekle languše.
Poslije igara sudionici su nastavili druženje uz popularni „Mariča bend“.
I na kraju još jednom veliki palac gore za veterane NK „Dubravčan“ koji su iznijeli veliki teret organizacije igara i zahvaljujući kojime je sve funkcioniralo besprijekorno.

Rezultate natjecanja možete pogledati u priloženom dokumentu.

Više fotografija s događaja možete pogledati ovdje…
...


word rezultati 1. seoskih uličnih igara

            
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić