Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
PUHAČI U SURADNJI S EUROPOM
4.7.2011.

U sklopu EU projekta „Folklorni festival kre Mure“, koji se provodi kroz IPA program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u Donjoj Dubravi 2. i 3. srpnja održana  18. Smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije i predstavljanje međimurske baštine puhačke glazbe.

U subotu je program u sportskoj dvorani bio u znaku seminara za voditelje puhačkih orkestara, a vodio ga je  Miro Saje, a potom je bila i radionica  s voditeljima puhačkih orkestara uz asistenciju Puhačkog orkestra Belica. Dan je okončan veselicom uz glazbu TS „Frankopani“.
  Nedjeljni raspored je započeo mimohodom sudionika dijelom ulica Donje Dubrave koji su potom na vanjskom košarkaškom igralištu pod dirigentskom palicom Antuna Horvata, prof. i voditelja donjodubravskih puhača, izveli državnu himnu, a potom u puhačkoj obradi i skladbu „V Dubravi“ koju je obradio spomenuti voditelj. Izvedena je i himna Republike Mađarske koju je izvela Limena glazba iz Letenya. Nakon toga nekoliko stotina gledatelja imalo je priliku vidjeti nekoliko međimurskih narodnih plesova u izvođenju folkloraša KUD-a „Seljačka sloga“ Donja Dubrava, a specifičnost njihovog nastupa je bio ples uz pratnju limene glazbe u čemu su se plesači odlično snašli.
  Sam nastup puhačkih orkestara dogodio se je u sportskoj dvorani. Kroz više od dva sata programa na pozornici smo mogli vidjeti puhačke orkestre iz: Donje Dubrave, Goričana, Donjeg Kraljevca, Domašinca, Čakovca, Male Subotice, Murskog Središća, Belice, Dekanovca i Letenya s preko 400-tinjak izvođača. Kroz program su  zahvalne gledatelje vodili Renata Dolenec i Vladimir Pongrac-Cak. Njihovi dirigenti su bili: Antun Horvat, Luka Dominik, Ivan Belovari, Tihomir Cvrtila, Davor Požgaj, Petar Novak, Stjepan Taradi, Ivan Mučić i Ištvan Prosenjak.
  Na početku se je gostima obratio Zoran Horvat, predsjednik  Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava. Zahvalio se je prije svega Stjepanu Tišleru iz Sredahelja , glavnom nositelju projekta, i općinskom načelniku Marijanu Vargi koji je znao prepoznati kvalitetu domaćeg orkestra i uvrstivši ga u europski projekt. Varga pak je kazao da su puhači ušli u projekt zahvaljujući svoj kvaliteti jer su u svega 3 godine dovoljno sazreli da bi se ogledali s drugima. Zahvalio je svima koji su osmisli taj projekt, pa je uz spomenutog Tišlera istaknuo Josipa Griveca, načelnika općine Donji Vidovec i Maria Moharića, načelnika općine Goričan. Predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, koja je bila organizator, Dejan Buvač istaknuo je ponos na međimurske puhače jer njihova je kvaliteta s godinama u usponu.- Bandisti, kako ih u našem kraju od milja zovemo, kroz povijest su se dokazivali kao nezaobilazna komponenta u kulturnoj ponudi našeg malog Međimurja i on su od davnina čuvari naše glazbene prošlosti- istaknuo je Buvač Nositelj cjelokupnog projekta s hrvatske strane je HKUD Goričan, u njemu sudjeluju općine Donji Vidovec, Donja Dubrava i Goričan, a njegova je vrijednost blizu 100 tisuća eura.

  Donja Dubrava, odnosno entuzijasti koji rade s puhačima i za puhače, su dokazali da su spremni za  organizaciju velikih kulturnih priredbi. Čestitke im zbog toga! Konačno imaju svoj ogledni primjer u KUD-u „Seljačka sloga“.

Više fotki s događaja možete pogledati ovdje.

...


            
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić