Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
SKRENUTI ILI NE?
15.12.2008.

Rijetki od nas čitatelja su vrhunski prometni eksperti, većina nas nije, no svakome od nas mještana koji koristimo prometnicu iz naše općine prema Kotoribi, od prvog je dana jasno da novo uređeno raskrižje „kod Mlina“ ne služi svrsi, već je donijelo više problema nego koristi.
Nekoliko tjedana nakon nove regulacije zbog nepažnje nepoznatog vozača i krive horizontalne signalizacije, koja je usmjeravala „po starom“ smjeru iz smjera D.Dubrave, netko je napravio sebi veliku materijalnu štetu kao i štetu prilikom uništenja signalizacije znaka tzv. „ribljih kosti“ ŽUC-u. Ista situacija se desila i dva puta u roku proteklih tjedan dana, a dokazi o velikoj materijalnoj šteti tj. krhotine stakla i plastike vidljivi su i dan danas, iako je horizontalna signalizacija usmjeravala na novu regulaciju.
Problem je i nenadano skretanje u lijevo na koje je slabo vizualno upozoreno, jer Vas i pogled na kolnik usmjerava „po starom“. Kada tegljač na raskrižju skreće iz smjera D. Dubrave u bilo koji smjer, to zbog širine izlazne trake mora učiniti na način da skreće preko obadvije trake glavne ceste u koju skreće, a znamo da je to glavni pravac svih teretnih kamiona prema Carinskoj ispostavi Kotoriba iz smjera istočne Hrvatske i Podravske magistrale.
Jedna od nelogičnosti je i puna crta na skretanju iz smjera Kotoribe za D. Dubravu – po pravilu ne bi smjeli skrenuti već se okrenuti na prvoj isprekidanoj crti na ulazu u D. Vidovec i tada se vratiti u suprotnom smjeru prema Kotoribi i skrenuti desno za D. Dubravu.
Da li je ova „investicija“ dala rezultate, barem one statističke, nije poznato, no „praksa“ već pokazuje svoje. Da li je to pravo rješenje za buduću trasu Murske magistrale koju najavljuju?
Neka prosude mjerodavni i struka te oni koji su sredstva svih koji pune proračun pritom utrošili....


        
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić