Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
TETA LIZA I FRANKOPANI U LISINSKOM
11.12.2008.


U velikoj dvorani koncertnog hrama „ Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu u utorak 9.prosinca od 20 sati regionalni tjednik „Zagorski list“ organizirao je koncert „Kvartet Gubec i pajdaši“. Na tradicionalnom godišnjem koncertu popularnog kvarteta „Gubec“ gostovalo je nekoliko jedinstvenih izvođača kajkavskog govornog područja, njihovi kajkavski pajdaši – međimurka Elizabeta Toplek Teta Liza i TS Frankopani iz Donje Dubrave, podravec Željko Sesvečan i TS Prava stvar, bednjanski Kavaliri, zagorski solisti Ivica Pepelko („Kad procvatu jabuke“; „Rane devedesete“) i Radek Brodarec, Jasna Zlokić uz pratnju TS Fakini.
Teta Liza je otpjevala tri međimurske pjesme uz Frankopane, a u pjesmi „Moj mož mili“ u duetu joj se pridružio Saša Štefić Sale.
Kvartet Gubec koji aktivno djeluje već 4 godine u sastavu Adam Končić, Adalbert Turner Juci, Rajko Suhodolčan i Siniša Miklaužić kao zamjena za Vida Baloga, gaji jedinstvenu vokalnu interpretaciju popevki Hrv. zagorja i starozagrebačkih popevki, izdali su nekoliko nosača zvuka, a najpoznatiji su po pjesmi „Spoved“ (Ak' sem ti srčeko ranil). 
Za koncert se tražila karta više, pa je dvorana sa 1800 sjedećih mjesta bila rasprodana nekoliko dana ranije, a organizatori su za sve uzvanike i izvođače nakon koncerta priredili domjenak i druženje uz najbolje zagorske mužikaše, tradicionalnu hranu i dobru kapljicu.
 

Teta Liza i TS Frankopani ovim putem zahvaljuju DVD-u Donja Dubrava i vozaču Mariju Lisjaku na ustupljenom kombi vozilu i vožnji za ovaj koncert.

Fotografije: Zagorski list i www.zagorje.com 

 

...


  Teta Liza uz Frankopane  Jasna Zlokić i kvartet Gubec  svi izvođači na kraju koncerta  zdravica članova kvarteta za Tetu Lizu  prepuna dvorana  Frankopani - prvi nastup u Lisinskom
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić