Brzi izbornik
 
Arhiva  
 
 
Fotogalerija
 
 
Nostalgija 
 
 
Mali oglasi
 
 
Župa Sv. Margarete
 
 
Naše gospodarstvo 
 
 
O našim strankama
 
 
Naši sportaši
 
 
Vicoteka
 
 
Vremenska prognoza
 
 
Fotokritika
 
 
Osnovna škola
 
 
Katalog informacija
 
 
Javno nadmetanje
 
 
Dobravski pijac
 
Gdje smo?

map

Potražite nas na interaktivnoj mapi!
Najnovija fotka

60godišnjaci


Arhiva novosti

godina


mjesec


prikaži
Mali oglasi

Prodajem vw passat karavan cl,...

procitajte oglase ›››

predajte oglas ›››
IZLOŽBA MALIH ŽIVOTINJA «DONJA DUBRAVA 2008» ODUŠEVILA
2.12.2008.

Udruga uzgajivača malih životinja Međimurska lastavica dane 29. i 30. studenoga 2008. organizirala je tradicionalnu već 26. po redu županijsku i 18. međudruštvenu izložbu malih životinja.
 

U odnosu na druge izložbe ovog karaktera koje su otvorile sezonu niza izložaba, naša u Donjoj Dubravi je do sada sa najviše izlagača i izloženih životinja te najposjećenija usprkos lošoj vremenskoj prognozi. Izlagači su doputovali iz Zadra, okolice Zagreba, Delnica, Bjelovara, Pitomače, Lonjice i tradicionalno iz Koprivnice, Čakovca, Nedelišća i Varaždina.


Od ukupno izloženih oko 660 životinja sudačka komisija dodijelia je čak 70 šampionskih titula, 13 nagrada je podijelila komisija udruge i 4 posebna prijelazna pehara dodijeljena su osvajačima CUP-natjecanja.
 

Kako je u sklopu ove izložbe održana i 5. državna izložba hrvatskih domaćih pasmina malih životinja, organizator je dodijelio i zatim 5 titula hrvatskog prvaka pasmine (HPP). 

KUNIĆI                       

-    114 primjeraka u 8 pasmina, ukupno 11 šampiona
-          posebnost: Vladimir Čižmešija osvojio titulu pobjednika CUP-a za pasminu hrvatski veliki opaljeni kunić te je primio veliki prijelazni pehar
-          titulu Hrvatskog prvaka pasmine (HPP) odnosi Vladimir Čižmešija 

PERAD

-          116 primjeraka u 11 pasmina, osvojeno 10 šampiona
-          organizirana dva CUP natjecanja-          CUP dravska guska osvojio Stjepan Zvonar
-          CUP kokoš hrvatica osvojio Đuro Golubić
-          HPP za hrvaticu osvaja Đuro Golubić 

GOLUBOVI

-          346 primjeraka u 19 pasmina, osvojeno 46 šampiona
-          CUP međimurske lastavice osvojio Robert Kranjec -          HPP s međimurskom lastavicom odnosi Robert Kranjec
-          HPP sa sisačkim prevrtačem osvaja Saša Miljanović 


PTICE

-          47 primjeraka egzotičnih ptica u 10 vrsta, osvojena 3 šampiona 
Ukupno je na izložbi sa svojim ljubimcima učestvovalo 67 uzgajivača. Posebno raduje činjenica što se broj izlagača koji gostuju kod nas iz godine u godinu povećava i što naša udruga zauzima vodeće mjesto u državi što se tiče zastupljenosti, uzgoja i očuvanja hrvatskih domaćih pasmina. Posebno nas raduje velik broj jedinki hrvatskih domaćih pasmina i na ovoj izložbi od čega najviše, čak 41 primjerak hrvatskog velikog opaljenog kunića, čak 5 pasmina peradi i to kokoš hrvatica, posavska kukmasta kokoš, međimurska kokoš, hrvatska patuljasta kokoš i dravska guska. Ovdje se kao rijetko gdje može vidjeti i čak 6 hrvatskih izvornih pasmina golubova i to: dalmatinska zimovka, međimurska lastavica, zagrebački, sisački i zadarski prevrtači te slavonski gačan.             

Preko 20 godina naša udruga posvećuje veliku pozornost radu na povratku i očuvanju hrvatskih domaćih pasmina malih životinja kao vrijednog segmenta naše prirodne i kulturne baštine.
 

Izložba je bila lijepo dekorirana i uređena u sportskoj dvorani OŠ D.Dubrava. Loše vremenske prilike malo su smanjile posjećenost izložbe, ali zato nisu izostali dobar odaziv uzgajivača iz regije, odlični rezultati i dobra prezentacija autohtonih pasminski čistih životinja. 

Primili smo pohvale od sudačke komisije i čelnika Hrvatskog saveza udruga uzgajivača malih životinja, kao i predstavnica Hrvatskog stočarskog selekcijskog centra.  

Slijede sudjelovanje naših članova na izložbama okolnih društava kao i pripreme za sudjelovanje na državnoj izložbi koja će ove godine biti priređena u Virovitici. Bodovi s naše izložbe kandidiraju za državnu izložbu.

Zahvaljujemo glavnom pokrovitelju izložbe – Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva-Uprava za obrt, OŠ Donja Dubrava te Allianz osiguranju kao i svim sponzorima i pokroviteljima.

 
Zahvaljujemo gostujućim članovima iz prijateljskih udruga te posjetiteljima izložbe i svima koji na bilo koji način podupiru rad naše udruge.

 

 

...


            
PrivredniciAnketa

Rezultati

Raspored sv. misa
Nedjelja
13.10.2013.
7.30 za + Čižmešija Ceciliju god., Tomu i + rod.
10.30 ŽUPNA


bottom
Coldreactor - home of Damir Karić